Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
Έξωση της Χ.Α. μετά την πρόκληση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έξωση της Χ.Α. μετά την πρόκληση

Σχεδιασμένα η Χρυσή Αυγή προκάλεσε επεισόδιο χθες στην Ολομέλεια όταν ο βουλευτής της Βαγγέλης Καρακώστας τόλμησε να θέσει θέμα αποζημιώσεων του ΚΚΕ και για την περίοδο 1944-1949!

Ο προεδρεύων βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης τους αποκάλεσε δολοφόνους, υπόδικους και εγκληματική οργάνωση, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη τόνισε ότι "αυτές οι κραυγές μίσους δεν έχουν θέση εδώ πέρα. Περάστε έξω!".

Οι χρυσαυγίτες διαμαρτύρονταν όρθιοι, ο Γ. Λαμπρούλης τους έλεγε να περάσουν έξω, η φρουρά της Βουλής με επικεφαλής τον φρούραρχο Κ. Κυριαζόπουλο ήταν έτοιμη να επέμβει, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε, γιατί οι χρυσαυγίτες βουλευτές, φρονίμως ποιούντες, εξήλθαν της αιθούσης.

Την εξέλιξη είχε προβλέψει με τον τρόπο του λίγο νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός: "Εγώ δεν μπορώ να ψηφίσω το βράδυ μαζί με αυτούς οι οποίοι κρατούν τη σημαία των κατακτητών Γερμανών σήμερα και τους έχουμε εδώ μέσα στη Βουλή. Δεν μπορώ να είμαι μαζί τους. Δεν μπορώ να το δεχτώ. Πρέπει να σηκώσουμε τη φωνή μας μέσα από αυτή τη διαδικασία και όχι να την κάνουμε μνημόσυνο, όπως μας είπανε, των διεκδικήσεων. Πρέπει να την κάνουμε αγώνα και συνεργασία και σύμπτυξη μετώπου για να μην έχουμε ποτέ πια φασισμό" τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL