Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.2°C24.7°C
1 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.1°C26.6°C
4 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.0°C22.7°C
2 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.3°C24.8°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
26.2°C26.9°C
2 BF 32%
«Μονταζιέρα» της Ν.Δ. στην δήλωση Μεϊμαράκη (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Μονταζιέρα» της Ν.Δ. στην δήλωση Μεϊμαράκη (Video)

Χθες από το πρωί έσπευσαν να διαψεύσουν τον κ. Μεϊμαράκη. Ερμηνεύοντας την δήλωση του η Ντόρα Μπακογιάννη και Άδωνις Γεωργιάδης θέλησαν να θολώσουν τα νερά για την εσωτερική αναταραχή και την σαφέστατη δήλωση του πρώην αρχηγού εναντίον του κ. Μπογδάνου και των ακραίων της Ν.Δ. θέλοντας να μας πείσουν ότι είναι πιο ενωμένοι.

Θράσος απύθμενο, όταν όχι μόνο παρερμηνεύουν οι ίδιοι το ηγετικό στέλεχος της παράταξης τους και πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. αλλά παράλληλα κατηγορούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Η μόνη "μονταζιέρα" που υπάρχει είναι στα υπόγεια της Πειραιώς και όχι του Μαξίμου.

Η μονταζιέρα στα υπόγεια της Πειραιώς διαστρέβλωσε τη δήλωση του κ. Μεϊμαράκη

Η «ερμηνεία» που επιχείρησε ο αναπληρωτής Εκπροσώπος Τύπου της Ν.Δ., Νίκος Ρωμανός, στα λόγια του πρώην Προέδρου της Ν.Δ. είναι ενδεικτικά της αδυναμίας τους να υποστηρίξουν την διαστρέβλωση αφού κατέφυγε σε ασυναρτησίες που μάλλον αδικούν τον Πρόεδρο του Εδεσσαϊκού. Επανέλαβε τουλάχιστον τρεις φορές ότι «στην ίδια δήλωση ο κ. Μεϊμαράκης λέει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι εθνικά επιζήμια» κάτι που δεν ειπώθηκε από τον κ. Μεϊμαράκη στην συνέντευξη αυτή.

Ο κ. Ρωμανός ισχυρίστηκε: «ότι είναι εθνικά επιζήμια η Συμφωνία των Πρεσπών το λέμε όλοι ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Μείμαράκης, η κ. Μπακογιάννη, ο κ. Καραμανλής. Ο κ. Μεϊμαράκης προφανώς αυτό που εννοούσε είναι ότι έχει ένα θετικό βάρος το Νόμπελ, ως Νόμπελ που είναι ένας θεσμός με τον Πρωθυπουργό που είναι ένας θεσμός και συνέδεσε αυτά τα δύο. Είναι ένα τελείως άλλο ζήτημα όμως από το αν ο λόγος που παίρνει το Νόμπελ ο κ. Τσίπρας που είναι η εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών που το είπε ο κ. Μεϊμαράκης στην ίδια δήλωση είναι έτσι ή δεν είναι. Αυτό το ξέρουμε όλοι, το λέμε όλοι και είναι και ο λόγος που δεν μπορείτε να πάτε πάνω από την Λάρισα.»

Λόγο θεσμών ισχυρίστηκε ο κ. Ρωμανός συνέδεσε ο Β. Μεϊμαράκης τον Πρωθυπουργό με το Νόμπελ μας είπε και είναι να απορεί κανείς γιατί δεν συνέδεσε το Νόμπελ με το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας που κατά δήλωση του ίδιου «είναι ένας εξαιρετικός πρόεδρος»;

Η πραγματική δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Ολόκληρη η απάντηση του κ. Μεϊμαράκη στην ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην συνέντευξή του Κυριακή 14 Απριλίου 2019 και καλό θα είναι τα στελέχη της Ν.Δ. να τη διαβάσουν πριν ξεκινήσουν τη μονταζιέρα στα κανάλια.

Τέλος θα ήθελα να σας ρωτήσω, δεν αποτελεί τιμή για τη χώρα η πρόταση 33 ευρωβουλευτών από 16 χώρες για απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στους Τσίπρα-Ζάεφ;

Β. Μεϊμαράκης: Η δημοσιοποίησή της εν μέσω προεκλογικής περιόδου δημιουργεί την εντύπωση ότι ίσως είναι εκ του πονηρού. Όμως η πρόταση υποψηφιότητας για το Νόμπελ Ειρήνης στον οποιοδήποτε ?Έλληνα πρωθυπουργό αναμφίβολα είναι τιμητική για τη χώρα. Όσον αφορά στη συμφωνία των Πρεσπών, η ΝΔ έχει αναλύσει εκτενώς τη θέση της κι έχει καταστήσει σαφές ότι δεν συμβαδίζει με το πνεύμα του Βουκουρεστίου. Η ελληνική κυβέρνηση υπήρξε επισπεύδουσα χωρίς να εξηγήσει το γιατί. Λειτούργησε μονομερώς, χωρίς να επιδιώξει εθνική συνεννόηση που ήταν και η απαίτηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Κατερίνα Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL