Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Οι αστοί τρομάξανε και γίνανε αγενείς!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι αστοί τρομάξανε και γίνανε αγενείς!

Μια απίστευτη για άλλες εποχές χυδαιότητα συνέβη τη Δευτέρα (8.4.2019) στη Θεσσαλονίκη και κατέδειξε ότι η αστική ευγένεια πάει περίπατο στα δύσκολα.

Το νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" έκλεινε 20 χρόνια και οργάνωσε σχετική εκδήλωση. Ιδρύθηκε με δωρεά των αδερφών Παπαγεωργίου, αλλά πολλές φορές υπήρξαν ζητήματα από την πλειοψηφία του Δ.Σ. (διορισμένη από τους δωρητές), που, μολονότι γνωρίζει ότι συγχρηματοδοτήθηκε από το Δημόσιο, δεν παύει να το θεωρεί ιδιωτικό. Τα τελευταία χρόνια το νοσοκομείο λειτουργεί ικανοποιητικά προσφέροντας συνήθως υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, ενταγμένο στο ΕΣΥ, με κρατική χρηματοδότηση.

Το Δ.Σ. του νοσοκομείου, λοιπόν, κάλεσε να χαιρετίσει στην εκδήλωση για τα γενέθλιά του μεταξύ των άλλων και την υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Χλιδάτη εκδήλωση με μεγάλα ονόματα της τοπικής ελίτ. Παρουσιάστρια η κ. Πόπη Τσαπανίδου. Πολλά γνωστά γυναικεία ονόματα, αν και άρχισα να αμφιβάλλω αν ήταν όντως παρούσες η κ. Μπακογιάννη και η κ. Σπυράκη. Διότι, όταν η αριστοκρατική ομάδα κρούσης της Ν.Δ. άρχισε να βρίζει την υφυπουργό, να τσιρίζει και να τραμπουκίζει, δεν υπήρξε καμιά κίνηση υπεράσπισής της.

Αν, για παράδειγμα, σηκωνόταν η κ. Μπακογιάννη, που είναι και ψηλή, και τους έλεγε μια μόνο λέξη, οι ψευτόμαγκες θα είχαν σταματήσει.

Αν έστω αντιδρούσαν κάποιοι από το Δ.Σ. του Ιδρύματος ή η κ. Τσαπανίδου και τους ζητούσαν να σιωπήσουν. Αν!

Μόλις άρχισαν οι φωνές και οι βρισιές, η Ελευθερία Χατζηγεωργίου διέκοψε την ομιλία της, ζήτησε την προστασία της διοίκησης, δεν την έλαβε και κατέβηκε περήφανα από το βήμα.

Η κ. Τσαπανίδου είπε: «Θα παρακαλούσα, μέρα που είναι σήμερα, να μην δημιουργούνται τέτοιες εντάσεις». Φυσικά δεν είπε ποιος τις δημιουργεί. Και με στυλ πρόσθεσε: «Μήπως να το ξανασκεφτούμε (;) κυρία Χατζηγεωργίου;». Δηλαδή, να βοηθήσει η κ. Τσαπανίδου την κ. Χατζηγεωργίου να σκεφτεί; Ας είναι...

Το στήσιμο ήταν φανερό και η κ. Χατζηγεωργίου πήρε τα πράγματά της για να φύγει. Η κ. Τσαπανίδου, νομίζοντας ότι είναι ακόμη στον ΣΚΑΪ, δεν είπε κουβέντα στους τραμπούκους, αλλά άρχισε να νουθετεί την υφυπουργό: «Μπορείτε να απαντήσετε με επιχειρήματα, παρακαλώ πολύ. Είστε καλεσμένη μας, λυπούμαι πολύ και δεν καταλαβαίνω και τι ακριβώς έχει συμβεί». Τι δεν κατάλαβε; Τι ήθελε; Να κάτσει να συζητήσει η υφυπουργός με τους ταραξίες; Γι’ αυτό την κάλεσαν;

Και κατέληξε η καλή παρουσιάστρια: «Εν πάση περιπτώσει, αν η κ. Χατζηγεωργίου έχει επιλέξει να αποχωρήσει...». Έχει επιλέξει;

Συμβαίνει να γνωρίζω όλες σχεδόν τις κυρίες που ονομάτισα. Η κ. Χατζηγεωργίου, ένα κορίτσι των δυτικών συνοικιών, δεν μιλάει με το "γο", δεν πήρε μεταπτυχιακά στην Αμερική ούτε θα τη δείτε στα κοσμικά περιοδικά. Είναι πάντα γελαστή, ανθρώπινη και σοβαρή. Η κ. Σπυράκη και η κ. Τσαπανίδου ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη τη δημοσιογραφική τους καριέρα, αλλά στην Αθήνα διεύρυναν τα πεδία τους. Τις θεωρούσα ευγενείς, όπως και την κ. Μπακογιάννη. Έσφαλα!

Η στάση τους δεν επιβεβαιώνει όσους χαρακτηρίζουν απαξιωτικά τέτοιες περιπτώσεις. Εντάξει, δεν είναι λίγα τα φτωχοκόριτσα που πιθηκίζουν τις εκ γενετής αστές και αρνιούνται τη γενιά τους μόλις πιάσουν δυο παράδες. Από την άλλη, είναι πολλά τα παιδιά των «καλών» λεγόμενων οικογενειών που έβαλαν το εμείς πάνω από το εγώ.

Μόνο για πλάκα, ρωτώ τι θα γινόταν αν πήγαινα εγώ σε μιαν εκδήλωση που θα μιλούσε η κ. Μπακογιάννη και τη διέκοπτα αν δεν μου άρεσαν τα λεγόμενά της.

Αν συνδυάσουμε αυτό που συνέβη τη Δευτέρα με τη γελοία αντισυγκέντρωση λίγων μακεδονοφάγων, την επόμενη μέρα (Τρίτη, 9.4.19), έξω από το «Ολύμπιον», όπου μιλούσε ο κ. Τσακαλώτος, θα διαπιστώσουμε κάτι εκ πρώτης όψεως ασύνηθες: την ταύτιση δηλαδή των δεξιών της υψηλής κοινωνίας με τους λούμπεν και χουντικούς που περιφέρουν οι άρχοντες των Μέσων έξω από κάθε εκδήλωση για να τους βγάλουν φωτογραφία με την κατάλληλη λεζάντα...

Οι αστοί τρομάξανε και ξεχάσανε τα γαλλικά με πιάνο. Κατάλαβαν ότι χάνουν τις εκλογές;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL