Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Στην Βουλή η δικογραφία για άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για τη Novartis (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στην Βουλή η δικογραφία για άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για τη Novartis (Video)

Αναφορικά με τα σκευάσματα το ζήτημα είναι η τιμολόγηση τους στην ελληνική αγορά είχαν ληφθεί υπόψη οι ακριβότερες τιμές της Ε.Ε. και όχι οι τρεις χαμηλότερες τιμές ώστε να βγει ένας μέσος όρος όπως γίνεται κανονικά.

Η εισαγγελία κατά της διαφθοράς ζητά την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, πρώην Υπουργού Υγείας (κατά την χρονική περίοδο από 2011-2012) προκειμένου να καλέσει ως ύποπτο να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις γα την διάπραξη κακουργηματικής δωροδοκίας. Η Εισαγγελία Διαφθοράς αξιολόγησε στο πλαίσιο της έρευνας της δεκάδες μάρτυρες, εικονικά τιμολόγια, χειρόγραφες σημειώσεις και βίντεο. 

Η πολύμηνη έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς κατέληξε για την ώρα σε αποχρώσεις ενδείξεις για δωροδοκία ενός πολιτικού προσώπου για το οποίο ζητείται η άρση ασυλίας προκειμένου να κληθεί ως ύποπτος στην υπόθεση.

Οι εισαγγελείς ζητούν να καλέσουν τον πρώην υπουργό Υγείας για να δώσει εξηγήσεις για το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο του 2011 εως τον Μάιο του 2012 και για τέσσερα φάρμακα της Novartis, Gilenya, Tasigna (150 mg και 200 mg) και Lucentis.

Η έρευνα συνεχίζεται για Σαμαρά, Γεωργιάδη, Στουρνάρα, Αβραμόπουλο, ενώ στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση που αφορά τους Π. Πικραμένο, Ευαγ. Βενιζέλο, Αν. Λυκουρέτζος και Γ. Κουτρουμάνης.

Στην Ολομέλεια της Βουλής θα κριθεί αν θα αρθεί η ασυλία των φερόμενων ως εμπλεκόμενων.

Αύριο, αναμένεται να κληθούν 20-30 μη πολιτικά πρόσωπα για δωροδοκία και πιθανό ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Εικονικά τιμολόγια προς 3 ραδιοφωνικούς σταθμούς

Οι εισαγγελείς διαφθοράς στηρίζονται σε καταθέσεις μαρτύρων, χειρόγραφες σημειώσεις και σε εικονικά τιμολόγια προς 3 ραδιοφωνικούς σταθμούς (Σκάι, Το Βήμα και Αθήνα 9,84) που εκδόθηκαν από διαφημιστική εταιρεία που δεν έχει μέχρι τώρα γίνει γνωστή από τις έως τώρα καταθέσεις.  

Την εμπλοκή του Ανδρέα Λοβέρδου οι εισαγγελείς διαφθοράς τη συνδέουν με τις καταθέσεις μαρτύρων και τη διαφημιστική εταιρεία.

Θα ελεγχθεί αν αυτή η διαφημιστική εταιρεία λειτουργούσε ως "πλυντήριο" για τη Novartis για να ξεπλένεται βρώμικο χρήμα.

Σε δριμεία δήλωση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για "ελεεινή πλεκτάνη από "άθλιους" με χαρακτηριστικά "παλιανθρώπων", "κακοποιών". Πρόκειται για "φαρσοκωμωδία". Μόνο για "πολιτική αλητεία συμμορίας κακοποιών" πρέπει να μιλάμε.

Ολόκληρη η δήλωση του  Ανδρέα Λοβέρδου:

«Όταν αναδύθηκε στην επιφάνεια αυτή η ελεεινή και δυσώδης πλεκτάνη είχα χαρακτηρίσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της άθλιους και με χαρακτηριστικά παλιανθρώπων. Μετά το σημερινό συμπληρώνω: πρόκειται περί κακοποιών. Και κακώς ορισμένοι μιλούν για φαρσοκωμωδία. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μόνο για πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών οφείλουμε να μιλάμε.

Ακόμη κι αν χρειαστεί να γυρίσω τη γη ανάποδα, θα το κάνω, προκειμένου οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Έχω ήδη καταθέσει από τις 26 Φεβρουαρίου 2018 μηνύσεις κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων. Τώρα δηλώνω ότι θα προχωρήσω σε υποβολή μηνύσεων για τα αδικήματα που τελέστηκαν και τελούνται σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένου και του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, εναντίον όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων προσώπων. Προφανέστατα έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Δεν έχω όμως καμία εμπιστοσύνη στους λίγους, εκείνους και εκείνες, που καταχράστηκαν την εξουσία τους και παραβίασαν τον όρκο που έχουν δώσει.

Και κάτι απολύτως προσωπικό, αλλά συνάμα βαθύτατα πολιτικό. Είμαι ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός μετά το 1989. Η στήριξη, όμως, του κόσμου μετατρέπει τις κατηγορίες των άθλιων κακοποιών σε τίτλο τιμής για μένα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL