Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
ΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ / Τα παιδιά ζωγραφίζουν κινδύνους!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ / Τα παιδιά ζωγραφίζουν κινδύνους!

Οι εκστρατείες ενημέρωσης με επίκεντρο το παιδί στοχεύουν συνήθως στην ευαισθητοποίησή του, στην επικέντρωση της προσοχής του σε κινδύνους που προέρχονται από φυσικά φαινόμενα, από ανεξέλεγκτη τεχνολογία, Διαδίκτυο, εθισμό στη βία, ύποπτες συμπεριφορές ενηλίκων κ.ά.

Η πιλοτική δράση που σχεδίασε, οργάνωσε και υλοποίησε o Ατμοηλεκτρικός Σταθμός Καρδιάς είχε αντίστροφη στόχευση: με όχημα την παρατηρητικότητα και την εκφραστικότητα των παιδιών, ευαισθητοποίησε τους εργαζόμενους του Σταθμού σε θέματα που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια κατά την εργασία.

Μαθητές και μαθήτριες από το 17ο Δημοτικό Κοζάνης, το 11ο Δημοτικό Πτολεμαΐδας και το Δημοτικό Ποντοκώμης και Μαυροδεντρίου επισκέφτηκαν τον ΑΗΣ Καρδιάς και αποτύπωσαν σε ζωγραφιές πώς βλέπουν τους χώρους και τις συνθήκες εργασίας, με έμφαση στην υγιεινή και την ασφάλεια. Σε περιβάλλον με πρόσωπα οικεία, με εργαζόμενους γονείς, οικογενειακούς φίλους ή απλά γείτονες, τα παιδιά δημιούργησαν πηγαία, με αγάπη και ανάγκη φροντίδας για δικούς τους ανθρώπους. Στη λογική πρόσθεσαν και το συναίσθημα!

Ζωγραφιές χαρούμενες, ενθαρρυντικές, αισιόδοξες. Ζωγραφιές που βγάζουν θλίψη, ανησυχία, φόβο. Ζωγραφιές σκληρές. Πολύ σκληρές. Με τον απρόσεκτο μπαμπά να μην έχει στην αγκαλιά του το παιδί, μα να έχει πέσει θύμα θανατηφόρου ατυχήματος…

Για τούτη τη δράση η ΔΕΗ διακρίθηκε στον διαγωνισμό Health & Safety Awards 2019 και έλαβε χρυσό βραβείο.

Και δεν ήταν η μοναδική βράβευση. Η μεγάλη επιχείρηση τιμήθηκε με χρυσό βραβείο για την αποστολή 7.500.000 ενημερωτικών δελτίων με θέμα τις μεταμοσχεύσεις καρδιάς και πνεύμονα, καθώς επίσης και για εκτεταμένο πρόγραμμα ιατρικών ελέγχων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, όπου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 6.363 πρωτοβάθμιοι ιατρικοί έλεγχοι από δέκα ιατρικές ειδικότητες.

Η ΔΕΗ τιμήθηκε με άλλα τέσσερα χρυσά και αργυρά βραβεία για τεστ δεξιοτήτων οδηγών - χειριστών βαρέων μηχανημάτων, για την ασφάλεια σε εργοταξιακούς χώρους, για σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων εγκαταστάσεων και για ασκήσεις στους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς Κερατέας-Λαυρίου, Λινοπεραμάτων, Αθερινόλακκου, Αλιβερίου.

Δράσεις που μαρτυρούν ότι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, πέρα από τη βασική αποστολή της, τον εξηλεκτρισμό της χώρας και την παροχή ενέργειας επί επτά δεκαετίες, εκφράζει εμφαντικά το ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL