Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Νόμιμα τα δάνεια, νόμιμα και τα φέσια;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νόμιμα τα δάνεια, νόμιμα και τα φέσια;

ΠΩΣ αντιμετώπισε η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ο δικομματισμός της χρεοκοπίας, την εισαγγελική δίωξη σε 115 πρόσωπα και 9 ταμίες των δύο αυτών κομμάτων για τα θαλασσοδάνεια των 400 εκατομμυρίων ευρώ; Με τη γνωστή συνταγή: Όλα είναι σκευωρία!

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, μας πίεζαν οι τράπεζες να μας δώσουν δάνεια, είπε χωρίς ντροπή ένας από τους ταμίες του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σαλαγιάννης. Να μην τα πάρουμε; Να τους προσβάλουμε τους ανθρώπους; Τα κόμματα που κυβέρνησαν όλη την περίοδο της Μεταπολίτευσης, από το 1974 έως το 2015, θεωρούν αυτά τα δάνεια νόμιμα, αλλά ξεχνούν ότι ένα δάνειο, για να είναι συνολικά νόμιμο, πρέπει και να αποπληρώνεται νόμιμα!

ΑΛΛΑ είναι αυτά τα δάνεια νόμιμα στη λήψη; Το πλέον σκανδαλώδες είναι ο τρόπος με τον οποίο όχι μόνο εξασφάλιζαν αλλά και ανακύκλωναν τα δάνεια: τα κόμματα έβαζαν ως ενέχυρο την κρατική χρηματοδότηση σε όλες τις τράπεζες προκειμένου να πάρουν δάνειο.

ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ιδιοκτήτες των τραπεζών παρέκαμπταν το γεγονός ότι επρόκειτο για πολλαπλή χρήση του ενεχύρου και αποδέχονταν ως δεδομένα για το μέλλον τόσο το ποσό της χρηματοδότησης όσο και το ποσοστό των κομμάτων από το οποίο εξαρτάται το ύψος της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων.

ΟΜΩΣ, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο αρμόδιος εισαγγελέας ασχολείται με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Η κατηγορία για τους τραπεζικούς υπαλλήλους αφορά το αδίκημα της απιστίας, ενώ για τους υπευθύνους των δύο κομμάτων την ηθική αυτουργία στην απιστία. Η έρευνα του κ. Καλούδη τέθηκε στο αρχείο μετά από τροπολογία το 2013 από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και ανακινήθηκε το 2017 μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ φάμπρικα χάλασε όταν ο λαός έστειλε τα δύο κόμματα στην αντιπολίτευση, συρρικνώνοντας τα υπεύθυνα για την χρεοκοπία κόμματα. Τα κόμματα θεωρούσαν ό,τι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και με τροπολογίες «τεχνικής Βενιζέλου» να μην δίνουν λογαριασμό σε κανένα. Και τώρα που ήρθε η ώρα του εισαγγελέα, πιπιλάνε την ίδια καραμέλα, αυτή της σκευωρίας.

ΣΕ ΤΙ ΕΛΠΙΖΟΥΝ; Θεωρούν πως ελέγχοντας τα περισσότερα ΜΜΕ, ο λαός δεν θα μάθει την απάτη τους. Και προσδοκούν να ξανακυβερνήσουν ώστε με μια νέα τροπολογία να γράψουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους στο χιόνι! Τόσο απλά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL