Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Στον δρόμο της συνεργασίας και της σταθερότητας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στον δρόμο της συνεργασίας και της σταθερότητας

Στο ιδιαίτερα επιτυχημένο οικονομικό φόρουμ, στο οποίο από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν 140 Έλληνες επιχειρηματίες από τους πλέον ισχυρούς και δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, αποτυπώθηκαν οι εξαιρετικά σημαντικές προοπτικές ενδυνάμωσης και επέκτασης της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ενώ στο πολιτικό μέρος της επίσκεψης φάνηκε καθαρά ότι ένας νέος πόλος φιλίας και σταθερότητας οικοδομείται στα Βαλκάνια. Και αυτό είναι μια εξαιρετικά αισιόδοξη είδηση σε μια περιοχή και μια ιστορική συγκυρία κατά την οποία οι τάσεις αποσταθεροποίησης ενισχύονται ανησυχητικά.

Οι Πρέσπες λοιπόν αποδίδουν ήδη τους καρπούς τους. Ο Τσίπρας και ο Ζάεφ έλυσαν ένα χρόνιο πρόβλημα ανάμεσα στις δύο χώρες χωρίς να υπολογίζουν τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης και το πολιτικό κόστος. Το αποτέλεσμα τους δικαιώνει δίνοντας μια αποφασιστική απάντηση στις φωνές του ενθολαϊκισμού, της πατριδοκαπηλίας και της περιχαράκωσης και από τις δύο πλευρές.

Η εδραίωση σχέσεων σταθερότητας και συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες θα στείλει στο περιθώριο τις πολιτικές δυνάμεις που συνειδητά επένδυσαν στον λαϊκισμό και τον σοβινισμό και αγκάλιασαν την Ακροδεξιά προκειμένου να κερδοσκοπήσουν εκλογικά. Η προσπάθεια διέγερσης μίσους, στην οποία επιδόθηκε όλο το τελευταίο διάστημα η Νέα Δημοκρατία σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιές ομάδες και φασιστικές συμμορίες, την εκθέτει σοβαρά ως δημοκρατικό κοινοβουλευτικό κόμμα εξουσίας.

Την απάντηση θα την πάρουν από τη δημοκρατική πλειοψηφία του λαού. Κανένα βήμα πίσω από την πολιτική της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας.

Καμία υποχώρηση στους πατριδοκάπηλους λαϊκιστές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL