Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Δεν τους βγήκε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεν τους βγήκε

Στις 11 Φεβρουρίου 2019 η Νέα Δημοκρατία, διά της εκπροσώπου της, είχε σπεύσει να επισημάνει την αποτυχία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το ζήτημα των κόκκινων δανείων. Η Μαρία Σπυράκη είχε μιλήσει μάλιστα για «θεαματική σύγκρουση Δραγασάκη - Φλαμπουράρη», ενώ είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι επί τρία χρόνια δεν είχε κάνει τίποτα για τη διευθέτηση ενός τόσο σημαντικού ζητήματος...

Στις 27 Φεβρουαρίου 2019 ο τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας την έκθεση της Κομισιόν, είχε αναφερθεί σε «προβληματισμούς και ενστάσεις που εκφράζονται για την αποτελεσματικότητα του προτεινόμενου πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας», αποφεύγοντας βέβαια να διατυπώσει κάποια θέση. Και ελπίζοντας, προφανώς, ότι η κυβέρνηση θα φάει τα μούτρα της σε αυτή την υπόθεση.

Στις 12 Μαρτίου 2019, ξανά η Μαρία Σπυράκη, με αφορμή τη μη καταβολή της δόσης του 1 δισ. από το Eurogroup, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν προχωρά σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις για περισσότερα από τρία χρόνια και άφησε να κακοφορμίσει το πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια» γιατί «επιδόθηκε σε κρεσέντο παροχών και διορισμών για ψηφοθηρικούς λόγους και, αντί να λύνει προβλήματα, ασχολείται με ρουσφέτια».

Αυτή ήταν η γραμμή της Ν.Δ. για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας. Θριαμβολογίες, καταγγελίες και καρφώματα κάθε φορά που το θέμα σκάλωνε και κάθε φορά που εμφανίζονταν αντιδράσεις είτε από τους Ευρωπαίους είτε από το ΔΝΤ.

Η επένδυση στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης δεν της βγήκε. Και για να αποφύγει το κράξιμο η Ν.Δ. αναγκάζεται τώρα, για μια ακόμα φορά, να ψηφίσει τα μέτρα «της κυβέρνησης με τις ανεύθυνες αριστερές ιδεοληψίες».

Άτιμη κοινωνία...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL