Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ. Παπαδημούλης: Συνεχίζουμε δυναμικά υπέρ των δικαιωμάτων της κοινωνικής πλειοψηφίας

Eurokinissi

Κλειδί για να καταλάβουμε τη σημασία των Ευρωεκλογών είναι το γεγονός ότι ό,τι συμβαίνει στην ΕΕ, επηρεάζει την πατρίδα μας, και το αντίστροφο» τόνισε σε ομιλία Δημ. Παπαδημούλη σε Μεσολόγγι και Άμφισσα για το προοδευτικό μέτωπο απέναντι σε νεοφιλελευθερισμό και ακροδεξιά σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ήταν κεντρικός ομιλητής, μαζί με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουπλή, στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου, και με τον πρώην Υπουργό Γιάννη Ραγκούση, στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Άμφισσας, με θέμα τη διαμόρφωση και τις προκλήσεις του προοδευτικού μετώπου σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενόψει των ευρωεκλογών.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε στην ομιλία του πως «κλειδί για να καταλάβουμε τη σημασία των Ευρωεκλογών είναι το γεγονός ότι ό,τι συμβαίνει στην ΕΕ, επηρεάζει την πατρίδα μας, και το αντίστροφο», προσθέτοντας ότι «οι πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ευρωζώνη, επιβλήθηκαν και στην Ελλάδα, ενώ αντίστροφα η μεγάλη μάχη που δίνουμε από το 2015 για να αλλάξουμε το οικονομικό μοντέλο στη χώρα μας και στην ΕΕ, αρχίζει και αποδίδει καρπούς και στο εσωτερικό και σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ και της Ευρωζώνης».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «πρέπει να φτιάξουμε έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ, την όσο το δυνατόν πιο ισχυρή προοδευτική συμμαχία, και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, να προβάλλουμε το έργο μας και το πρόγραμμά μας για μια δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη», τονίζοντας ακόμα ότι «μέχρι σήμερα στην Ευρώπη στηρίξαμε με κάθε τρόπο το έργο της κυβέρνησης, χτίσαμε συμμαχίες, πιέσαμε για ενίσχυση των πολιτικών συνοχής, για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, για ένα δημοκρατικό μέτωπο κατά της ακροδεξιάς».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως «είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο με ακόμη πιο τολμηρά βήματα, να σταθούμε δυναμικά υπέρ των δικαιωμάτων της κοινωνικής πλειοψηφίας, απέναντι στον διαρκή νεοφιλελεύθερο κοινωνικό κανιβαλισμό και στην άνοδο της ακροδεξιάς», προσθέτοντας ότι «για να συνεχίσουμε να πιέζουμε για θετικές για την πλειοψηφία των πολιτών πολιτικές, χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι δυνατός, η συμμαχία μας ισχυρή, η εκπροσώπησή μας στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο ισχυρή, από ανθρώπους που έχουν αποδείξει τι μπορούν να κάνουν, από ανθρώπους που ξέρουν πως γίνεται η δουλειά και μπορούν να φέρουν αποτελέσματα».

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τώρα αρχίζει η πολιτική

Δυστυχώς, ο Κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε στη δευτερολογία του χρόνο να απαντήσει σε ερωτήματα που του τέθηκαν. Έτσι, δεν είπε κουβέντα για το αφορολόγητο - παρ’ όλο που προεκλογικά είχε καταθέσει τροπολογία για τη διατήρησή του.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο