Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Aλέξης Χαρίτσης: Πρωτιά ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

«Αυτό που συμβαίνει στη Βρετανία με το Brexit είναι μια κατάσταση χάους θα έλεγα και σ’αυτό οδήγησε το γεγονός ότι η λαϊκή δυσαρέσκεια εκφράστηκε από ακροδεξιές δυνάμεις, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Ο κ. Χαρίτσης είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να εκφράσει την ποικιλομορφία των δυνάμεων που θέλουν να ορθωθεί μέτωπο απέναντι στο πάντρεμα του Νεοφιλελευθεριμσού με την Ακροδεξιά στην Ευρώπη. Ιστορικών διαστάσεων η πρόκληση, δευτερεύουσα η ονοματολογία».

«Ο στόχος για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι άλλος από την πρωτιά. Η Ν.Δ. κλείνει το μάτι στην Ακροδεξιά κι εμείς δεν μπορούμε παρά να αντιπαρατεθούμε», τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών.

«Αντιμετωπίσαμε ζητήματα έμφυλης βίας, απόδοσης ιθαγένειας σε συμπολίτες μας που το δικαιούνται αλλά και με την αποκατάσταση αδικιών σε βάρος εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση αδικίες που είχαν κάνουν και με τη θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Για τον Όρμπαν είδα αναστολή, δεν είδα αποπομπή. Του κλείνουν το μάτι. Και για την προεδρία της Κομισιόν προτείνουν τον Μανφρεντ Βέμπερ που είναι στα δεξιότατες άκρες», είπε ο ο κ. Χαρίτσης.

Όσο για την πρώτη κατοικία ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι «ευθύνη και αρμοδιότητα για κατάθεση νομοθετικών προτάσεων στη Βουλή έχει η Ελληνική Κυβέρνηση. Μέσα στις επόμενες ώρες ή μέρες, αν έχουν απομείνει τεχνικές λεπτομέρειες, κατατίθεται η ρύθμιση για την Α’ κατοικία».

Πηγή: ΕΡΤ

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις