Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.4°C26.9°C
3 BF 58%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
21.3°C28.2°C
2 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
21.6°C24.0°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
22.1°C26.9°C
5 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
28 °C
27.9°C27.9°C
0 BF 26%
Καταφύγιο στην... οικία Μοράλες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταφύγιο στην... οικία Μοράλες

Πολιτικό καταφύγιο στα “fake news” και στον “ουρανοξύστη που έφτιαξε ο αριστερός Μοράλες για τον εαυτό του” αναζητεί η Ν.Δ. μετά τη νευρικότητητα και αμηχανία που προκαλεί στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης η διάψευση της παρατεταμένης καταστροφολογίας.

Η συνολική μείωση του ποσοστού ανεργίας την τελευταία τετραετία κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες, η αποτροπή της περικοπής των συντάξεων, η ενίσχυση των αποδοχών περίπου 620.000 συνταξιούχων από την εφαρμογή των ρυθμίσεων του νέου ασφαλιστικού και η αύξηση του κατώτατου μισθού που βελτιώνει τα εισοδήματα εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων αναγκάζουν τη Ν.Δ. σε αλλαγή πλεύσης, με κεντρικό μοχλό την παραποίηση της πραγματικότητας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, που κατά τα άλλα έχει κηρύξει “ανένδοτο” κατά του λαϊκισμού, ανήρτησε φωτογραφία που απεικονίζει “το 'Μεγάλο Σπίτι του Λαού' στην πρωτεύουσα της Βολιβίας" υποστηρίζοντας ψευδώς ότι είναι “η νέα κατοικία του Έβο Μοράλες”. Σχολιάζει δε σε λασπολογικούς τόνους “κάτι ξέρουν οι κύριοι Τσίπρας και Μοράλες. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση”.

Ασφαλώς η Ν.Δ. δεν... ενημερώθηκε ότι στο συγκεκριμένο κτήριο στεγάζονται πέντε υπουργεία, πολλές δημόσιες υπηρεσίες και μόλις ένας όροφος λειτουργεί ως προεδρική κατοικία.

Άλλωστε, δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία από τη στιγμή που “τα σοσιαλιστικά μοντέλα της Λατινικής Αμερικής έχουν αποτύχει οικτρά”, όπως ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. την περασμένη Παρασκευή από την Ξάνθη.

Ευτυχώς, η αξιωματική αντιπολίτευση πρόλαβε και αντέγραψε το... επιτυχημένο μοντέλο του “ασφαλιστικού Πινοσέτ”...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL