Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.9°C26.6°C
3 BF 35%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.7°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.7°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.8°C24.4°C
5 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.4°C24.9°C
3 BF 31%
"Καρφιά" Μεϊμαράκη κατά Μητσοτάκη για Γεωργιάδη / "Καρφιά" Μεϊμαράκη κατά Μητσοτάκη για Γεωργιάδη: "Εγώ δεν θα έκανα αντιπροέδρους"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Καρφιά" Μεϊμαράκη κατά Μητσοτάκη για Γεωργιάδη / "Καρφιά" Μεϊμαράκη κατά Μητσοτάκη για Γεωργιάδη: "Εγώ δεν θα έκανα αντιπροέδρους"

Τη σαφή αιχμή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι “εγώ δεν θα έδινα υψηλές ηγετικές θέσεις” στους ακροδεξιούς της Ν.Δ. άφησε χθες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συμπληρώνοντας με νόημα ότι, κατά τη διάρκεια της μάχης για την εκλογή προέδρου του κόμματος, “ο ίδιος ο Άδωνις είχε δηλώσει πως παίρνω τον Μεϊμαράκη και δεν απαντά στο τηλέφωνο και δεν μου μιλάει”! Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του Προέδρου της Δημοκρατίας, την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση αποφεύγει να απαντήσει εάν θα στηρίξει την ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου. «Ο Παυλόπουλος είναι εξαιρετικός Πρόεδρος Δημοκρατίας» επεσήμανε και ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, χωρίς να κρύψει τη δυσφορία του για την εθνικιστική πτέρυγα, καθώς “με βάση το πρόγραμμα και τις αρχές μας πρέπει να συνυπάρχουμε”, υπογράμμισε ότι “είναι γνωστό, και το ξέρει και ο Άδωνις, πως όταν διεκδικούσα την προεδρία της Ν.Δ., είχα πει πως δεν θα κάνω αντιπροέδρους”. Ο επικεφαλής του "γαλάζιου" ευρωψηφοδελτίου -ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις του στους Δελφούς περί ανάγκης συγκρότησης ενός μετώπου κατά της Ακροδεξιάς- εκτίμησε πως “οι απόψεις μου συμβαδίζουν με αυτές του προέδρου της Ν.Δ.”.

Υπέρ υποψηφιότητας Αυτιά

Επιπλέον, θεωρώντας ότι “είμαι η φωνή της συνείδησης του κόμματος”, επέκρινε την επιλογή του Άδ. Γεωργιάδη να κατεβάσει τον... πήχη της Ν.Δ. ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών καθώς “τέτοιες δηλώσεις δημοσίως δεν βοηθάνε”. Στον απόηχο δε της δυσαρέσκειας "γαλάζιων" στελεχών για τον ρόλο του αντιπροέδρου της Ν.Δ. στη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων επανέλαβε ότι “η κατάρτισή τους είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του προέδρου του κόμματος”. Επεσήμανε πάντως ότι μια πιθανή υποψηφιότητα του Γ. Αυτιά στο ευρωψηφοδέλτιο “προσθέτει, δεν αφαιρεί”.

Έπαινοι για τον Προκόπη Παυλόπουλο

Δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι (χωρίς να του υποβληθεί σχετική ερώτηση) ανέλαβε την πρωτοβουλία να επαινέσει τον Προκόπη Παυλόπουλο καθώς “το 2015 ο ρυθμιστικός ρόλος του ήταν καταλυτικός και ιστορικός και πρέπει να καταγραφεί ως σύμβολο της εθνικής ενότητας”. Με δεδομένη τη σιωπή της Ν.Δ. στο ζήτημα της ανανέωσης της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι “δεν ξέρω, αν ήταν άλλος Πρόεδρος εκείνη την εποχή, αν θα ανταποκρινόμασταν οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί και οφείλω να σας πω ότι εγώ επηρεάστηκα, διότι ήταν άνθρωπος της δικής μου παράταξης και μπορούσα να αισθανθώ ότι αποτελούσε μια εγγύηση...”. Σε ανάλογο πνεύμα δήλωσε πως “τον ρόλο του κ. Παυλόπουλου είχαν αναγνωρίσει τόσο ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ όσο και ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί».

“Εκτελεί εξαιρετικά τα καθήκοντά του”

Τη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου εκθείασε και ο Νικήτας Κακλαμάνης (Πρακτορείο FM) καθώς «έχω εκφραστεί δημοσίως και σας λέω την προσωπική μου άποψη, ότι εκτελεί κατά εξαίρετο τρόπο τα καθήκοντά του, και μάλιστα σήμερα το πρωί άκουγα και τον φίλο μου Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών το καλοκαίρι του 2015, που του απένειμε τα εύσημα, ότι στην ουσία εκείνο το κρίσιμο καλοκαίρι οι Ευρωπαίοι δεν είχαν κυβέρνηση να συζητήσουν, συζητούσαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι επιχείρησε να προκαταλάβει τη στάση της ηγεσίας του κόμματος καθώς, «όταν θα έλθει η ώρα της ψηφοφορίας, θα εκπλαγούν πάρα πολλύ από τη θέση της Ν.Δ. όσοι πιστεύουν και διαδίδουν διάφορα άλλα σε ό,τι αφορά την επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου».

Τέλος, ο Νικήτας Κακλαμάνης -που είχε διεκδικήσει το 2014 τη δημαρχία της Αθήνας ως ανεξάρτητος απέναντι στην επίσημη "γαλάζια" υποψηφιότητα του Άρη Σπηλιωτόπουλου- είπε πως “ο Γιώργος Βουλγαράκης πολιτευόταν για πάρα πολλά χρόνια μαζί με εμένα στην Α' Αθήνας και παρότι είμαστε ανταγωνιστές, διατηρώ προσωπικά μια πολύ καλή σχέση μαζί του”. Διευκρίνισε ωστόσο ότι “εγώ όμως σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση στηρίζω με φανατισμό την υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη, θεωρώ ότι είναι μια εξαιρετική υποψηφιότητα”...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL