Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Δεν πρέπει να τους περάσει με το "Ερρίκος Ντυνάν"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Δεν πρέπει να τους περάσει με το "Ερρίκος Ντυνάν"

Μπορεί η διοίκηση του Ερρίκος Ντυνάν να γύρισε την πλάτη στον Παύλο Πολάκη. Μπορεί, αν πιστέψουμε τους εργαζόμενους αρνήθηκε να τους παραχωρήσει το αμφιθέατρο του νοσοκομείου για τη διεξαγωγή της χθεσινής εκδήλωσης. Μπορεί κάποια πολιτικά συμφέροντα να αρνούνται να συμβιβαστούν με την προοπτική του δημόσιου έλεγχου σε ένα νοσοκομείο που συνέδεσε το όνομά του με σκάνδαλα, ρουσφέτια και μπόλικο χρήμα.

Μπορεί το ένα, μπορεί το άλλο, αλλά το μόνο που δεν μπόρεσαν ήταν να ακυρώσουν τη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας με το προσωπικό του Ερρίκος Ντυνάν όπου χθες σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο ο Παύλος Πολάκης κέρδισε το μαζικό χειροκρότημα όταν επεσήμανε ότι “θα πάμε μέχρι τέλους την προσπάθεια για να ενταχθεί το νοσοκομείο στο δημόσιο σύστημα Υγείας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων παρακολούθησαν την ενημέρωση από τον Παύλο Πολάκη για το μέλλον ενός νοσοκομείου που καλό είναι να θυμόμαστε όλοι πως πριν λίγα χρόνια παρείχε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του σε κάποιους τζαμπατζήδες της πολιτικής και στους φίλους του κ. Μαρτίνη προσφέροντας σημαντικές εκπτώσεις κόστους ή ακόμη και εντελώς δωρεάν, τακτική που φαίνεται να ζημίωσε το Ερρίκος Ντυνάν με ποσό πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ.

Μια τακτική που, όπως περιγράφεται στη δικογραφία για την αμαρτωλή διοίκηση του κ. Μαρτίνη, αφορούσε πολιτικά πρόσωπα, συγγενείς αλλά και φίλους πολιτικών που έκαναν χρήση πρόβλεψης του καταστατικού του νοσοκομείου για "αναξιοπαθούντες" και νοσηλεύονταν στο Ερρίκος Ντυνάν με έκπτωση στα νοσήλια που κάποιες φορές έφτανε και το εκατό τοις εκατό. Μία μάλιστα από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που αναφέρονται στη δικογραφία είναι αυτή ασθενούς που έπρεπε να καταβάλει 355.000 ευρώ αλλά τελικά χρεώθηκε με ποσό 5.000 ευρώ, τα οποία πλήρωσε το ασφαλιστικό του ταμείο.

Σε αυτό το καθεστώς επιθυμούν ορισμένοι να επιστρέψει το Ερρίκος Ντυνάν ώστε να σκορπά εκατομμύρια σε δημόσιες σχέσεις, αργομισθίες, παχυλούς μισθούς δημοσιογράφων και τσάμπα υπηρεσίες σε φίλους και κολλητούς. Την ένταξη του Ερρίκος Ντυνάν στο δημόσιο σύστημα Υγείας είναι που θέλουν να ματαιώσουν όλοι αυτοί που ονειρεύονται την επιστροφή στα χρόνια της αρπαχτής. Ένα μαγαζί γωνία είχαν στήσει για χρόνια εκεί στη Λεωφ. Μεσογείων και ανατριχιάζουν στη σκέψη πως θα το χάσουν μέσα από τα χέρια τους. Και δεν διστάζουν να το δείχνουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL