Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.0°C
0 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C18.3°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.5°C15.7°C
0 BF 67%
Σημαντική η ενημέρωση του κοινού για τη δίκη της ΧΑ, τονίστηκε σε εκδήλωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σημαντική η ενημέρωση του κοινού για τη δίκη της ΧΑ, τονίστηκε σε εκδήλωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Ο ομότιμος καθηγητής Ποινικού Δικαίου του ΑΠΘ και πρώην υπουργός, Νίκος Παρασκευόπουλος επεσήμανε ότι υποτιμήθηκε, εξαρχής, ο χρόνος της διάρκειας και της ολοκλήρωσης μιας δίκης, στην οποία έχουν συνενωθεί όλες οι υποθέσεις και τα περιστατικά βίας πανελλαδικά, που αναφέρονται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στην ΧΑ.

Το αποτέλεσμα, όπως είπε, είναι τέσσερα χρόνια μετά να έχουν καταθέσει οι μάρτυρες κατηγορίας και να βρισκόμαστε στη φάση σχολιασμού των αναγνωστέων εγγράφων που προσκόμισε η πολιτική αγωγή, ενώ ακολουθεί η εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης, οι αγορεύσεις και οι απολογίες. Εκτίμησε, ότι θα είναι πολύ δύσκολο να ολοκληρωθεί η δίκη εντός του 2019.

"Εξήντα οκτώ κατηγορούμενοι, δώδεκα δικηγόροι πολιτικής αγωγής, εκατόν τριάντα μάρτυρες υπεράσπισης, εκατό δικηγόροι υπεράσπισης" ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος, εκτιμώντας ότι με αυτούς τους αριθμούς θα είναι και στη συνέχεια χρονοβόρα η διαδικασία και πρόσθεσε:

"Αν ακολουθηθεί η τακτική που είχαν ακολουθήσει υπερασπιστές (σε άλλες μεγάλες δίκες) μπορεί να πηγαίνει ένας μάρτυρας δύο μέρες... φανταστείτε, ένας μάρτυρας να εξετάζεται από όλους τους συνηγόρους, που ο καθένας θα διαθέτει ένα τέταρτο με τον κάθε μάρτυρα... όση κι αν είναι η επιτάχυνση, εγώ φοβάμαι, ότι οι μάρτυρες υπεράσπισης, μέσα στο 2019, πολύ δύσκολα θα βγουν...απαιτείται μεγάλη διάρκεια, η οποία από ένα σημείο και πέρα μπορεί να είναι και παρελκυστική... Είναι τόσος πολύς ο χρόνος που χρειάζεται για την εξέταση των μαρτύρων, ώστε εγώ είμαι αρκετά απαισιόδοξος, πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο και μέσα στο 2019 να τελειώσει η όλη ιστορία"'.

Ο κ. Παρασκευόπουλος υπογράμμισε ότι και η δίκη, όπως και η "ιδεολογική μάχη" μέσα στην κοινωνία, ενάντια σε φαινόμενα φασισμού, αυταρχισμού και ρατσιστικής βίας "είναι σημαντική για τη δημοκρατία".

"Έχουν γίνει 329 δικάσιμοι, παρουσιάστηκαν τα στοιχεία από την πολιτική αγωγή, πλέον βρισκόμαστε στη διαδικασία σχολιασμού των αναγνωστέων εγγράφων" ανέφερε η δημοσιογράφος και μέλος του Golden Dawn Watch, Ελευθερία Κουμάντου και πρόσθεσε: "Είναι ελλιπής η δημοσιότητα που δίνεται στη δίκη, πρέπει κάποιος να ψάξει να βρει την πληροφορία. Το Παρατηρητήριο λειτουργεί επί της ουσίας, ως μέσο πληροφόρησης, πράγμα που μας κάνει πολύ περήφανους. Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι η περαιτέρω διάδοση της πληροφορίας για να μάθει ο κόσμος τι έχει κάνει η ΧΑ".

"Το 2019 θα είναι ένα πολύ σημαντικό έτος, καθώς θα έχουμε τους μάρτυρες υπεράσπισης και τις απολογίες" είπε ο παραγωγός και υπεύθυνος οπτικοακουστικού υλικού του Omnia Tv, 'Ypopto Mousi" και πρόσθεσε:

"Θα περιμένουμε να δούμε τι έχουν να πουν όλοι αυτοί, οι οποίοι κατηγορούνται, σε σχέση με τα τεκμήρια, με τα βίντεο που έχουν κατατεθεί, καθώς μέχρι σήμερα οι κατηγορούμενοι, δια των υπερασπιστών τους, δεν έχουν απαντήσει ούτε σε ένα από τα ζητήματα που θέτει το κατηγορητήριο".

Την εκδήλωση , που έγινε στο χώρο πολιτισμού "Ένεκεν", παρακολούθησαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης, στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της νεολαίας, κινήσεων, κ.α.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL