Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Ν. Ηλιόπουλος: Με αποτελεσματικότητα και όραμα για μια Αθήνα από την αρχή (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Ηλιόπουλος: Με αποτελεσματικότητα και όραμα για μια Αθήνα από την αρχή (Video)

Πρώτος άξονας η καθημερινότητα

Καθημερινότητα από την αρχή, είναι ο πρώτος άξονας, όπου τα θέματα της καθαριότητας που εξασφαλίζουν αξιοπρέπεια για τους πολίτες τίθενται σε προτεραιότητα.Αυτή τη στιγμή η απορρόφηση του προϋπολογισμού είναι κάτω του 40% ενώ η Αθήνα έχει χάσει τη μάχη για την ανακύκλωση. Απαιτείται τοπικό σχέδιο διαχείρισης / χωροθέτηση μικρών και μεγάλων πράσινων σημείων.

Δεύτερος άξονας το κυκλοφοριακό και η βιώσιμη κινητικότητα

Στόχος είναι μια δημοτική συγκοινωνία που θα επικοινωνεί με το σημερινό δίκτυο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και θα ενώνει τις γειτονίες ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος προσθέτοντας ότι θα πρέπει «να κερδίσουμε χώρο για τους πεζούς και τα ήπια μέσα μεταφοράς όπως το ποδήλατο. Να φανταστούμε και να δημιουργήσουμε μια πόλη που δεν θα παράγει αποκλεισμούς στην μετακίνηση ούτε για ένα νέο ζευγάρι, ούτε για τους μεγαλύτερους συμπολίτες μας ούτε για τα Άτομα με Αναπηρία».

Τρίτος άξονας η κοινωνική πολιτική

Θέλουμε ένα δήμο που θα παρέχει περισσότερα στους ανθρώπους του με κατοχυρωμένο το δικαίωμα στην κατοικία. Άραγε γιατί άργησαν τόσο πολύ να τοποθετηθούν στο φαινόμενο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, συνυποψήφιοι μου; αναρωτήθηκε ο κ. Ηλιόπουλος. Πρέπει να απαντήσουμε στις πληγές της κρίσης, όπως την ενεργειακή φτώχεια. Στόχος μας είναι να ζωντανέψουν οι γειτονιές. Να αξιοποιήσουμε το θετικό παράδειγμα του υπουργείου εργασίας για τα ακίνητα του κέντρου. "Ζωντανεύοντας τα κτίρια, ζωντανεύουμε τις γειτονιές" υποστήριξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Στόχος του είναι όπως ανέφερε: «Να στηρίξουμε τις λέσχες φιλίας και να εμπλουτίσουμε τη δραστηριότητά τους, καθώς προάγουν τη συμμετοχή της τρίτης ηλικίας στην κοινωνική ζωή της πόλης. Τα κέντρα γειτονιάς να λειτουργήσουν ως φιλόξενοι και ζωντανοί χώροι για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες σε κάθε Κοινότητα».

Τρίτος άξονας ο Δημόσιος χώρος

Μαζί με το πράσινο πρέπει να κερδίσουμε συνολικά το στοίχημα για τον δημόσιο χώρο. Να γίνουν τα σχολεία: χώρος πολιτισμού και δημιουργίας, χώρος πρασίνου σε αυλές και ταράτσες. Στόχος μας είναι η ανάπλαση των δημόσιων χώρων είπε ο κ. Ηλιόπουλος επικρίνοντας τη σημερινή δημοτική αρχή καθώς και τους κ. κ. Μπακογιάννη και Γερουλάνο για φοβική και μίζερη στάση στο θέμα αυτό. «Η υπεράσπιση του δημόσιου χώρου προϋποθέτει σύγκρουση με συνήθειες και συμφέροντα. Εμείς αυτή τη μάχη την έχουμε δώσει και θα την δώσουμε και ως δημοτική αρχή» τόνισε.

Τέταρτος άξονας, η ασφάλεια

«Ασφαλείς γειτονίες είναι οι ζωντανές γειτονίες» υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος προσθέτοντας ότι δουλειά του δήμου είναι να σπάει το αίσθημα της εγκατάλειψης να μην αφήνει αόρατα σημεία μέσα στον δήμο.» Ηλεκτροφωτισμός, πολιτική για την κατοικία, κίνητρα για εμπορική δραστηριότητα, πολιτισμός που δεν περιορίζεται στο κέντρο της πόλης όλα αυτά συμβάλουν στην ασφάλεια και όχι η μετατροπή της δημοτικής αστυνομίας σε κατασταλτικό μηχανισμό.

Τέλος ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι: «Οι γειτονίες μας είναι πιο ασφαλείς χωρίς τη δράση των νεοναζί της Χ.Α. Η ρητορική του μίσους παράγει φόβο. Χωρίς τον φόβο και το δηλητήριο του δεν θα είχαμε ζήσει το λιντσάρισμα και τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πόλης».

Πέμπτος άξονας είναι η Δημοκρατία

Ο Δήμος έχει ανάγκη τη φωνή των πολιτών! Να μπορούν μέσω σύγχρονων εργαλείων να διατυπώνουν προτάσεις, παράπονα και υποδείξεις. Να εμπιστευτούμε τα Κοινοτικά συμβούλια δίνοντάς τους ουσιαστικές αρμοδιότητες, να εφαρμόσουμε συμμετοχικό προϋπολογισμό, να θεσπίσουμε τοπικά δημοψηφίσματα. Να αφήσουμε πίσω μας το ξεπερασμένο δημαρχοκεντρικό μοντέλο. Να ενδυναμώσουμε τις πολιτικές ένταξης προσφύγων και μεταναστών

Θέλουμε μια πόλη για όλους, χωρίς αποκλεισμούς. Μια πόλη που δεν θα διαχωρίζει με βάση το φύλο, την φυλή, την καταγωγή ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Υπάρχουν σήμερα τρεις απαραίτητες δημοκρατικές τομές για να γίνει η Αθήνα μια σύγχρονη δημοκρατική πόλη: Αποτεφρωτήριο, ψήφος μεταναστών, πολιτικών γάμος ομόφυλων ζευγαριών.

Θέλουμε μια Αθήνα από την αρχή

O κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στο όραμα για την Αθήνα την επόμενη μέρα της κρίσης. «Θέλουμε να σκεφτούμε την Αθήνα ως μια περιφερειακή απομίμηση άλλων προτύπων ή ως μία καινοτόμο και δυναμική πόλη που θα λειτουργεί ως υπόδειγμα για τον Ευρωπαϊκό 21ο αιώνα;» αναρωτήθηκε για να απαντήσει ότι

«Εγώ δεν σας κρύβω ότι θέλω το δεύτερο. Η Αθήνα δεν μπορεί να χτίσει ένα τείχος και να οχυρωθεί απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας. Και όποιος το λέει αυτό είναι αφελής». 

«Η Αθήνα είναι μια ευρωπαϊκή μητρόπολη με τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Εμεις θέλουμε η Αθήνα να αποτελέσει ένα θετικό υπόδειγμα. Να κερδίσει τις καρδιές και τα μυαλά όσων ζουν και εργάζονται εδώ. Να προσφέρει περισσότερα στους ανθρώπους της!»

«Περισσότερη αξιοπρέπεια, περισσότερη αλληλεγγύη, περισσότερη ανθρωπιά! Δεν λέω ότι είναι εύκολο, λέω ότι αξίζει να το προσπαθήσουμε αξίζει να σκεφτούμε και να δημιουργήσουμε την Αθήνα από την αρχή!» είπε κλείνοντας την ομιλία του, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Νάσος Ηλιόπουλος.

Συντάκτης: avgi.gr

Αλ. Τσίπρας: Ο Νάσος θα τινάξει την μπάνκα στον αέρα», «η Αθήνα ανήκει στους πολλούς, όχι στις ελίτ» (Video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL