Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Σταθάκης: Η «τριπλή μεταρρύθμιση» με δασικούς χάρτες, αιγιαλούς και κτηματολόγιο, επιτρέπει στην Ελλάδα να γίνει μια κανονική χώρα

"Η «τριπλή μεταρρύθμιση», δηλαδή η αποτύπωση και επικύρωση των δασικών χαρτών, η χάραξη γραμμής των αιγιαλών και η κατάρτιση του κτηματολογίου, επιτρέπει στην Ελλάδα να γίνει μια κανονική χώρα" ανέφερε σε συνέντευξη του ο Γιώργος Σταθάκης.

"Η «τριπλή μεταρρύθμιση», όπως την αποκαλώ, δηλαδή η αποτύπωση και επικύρωση των δασικών χαρτών, η χάραξη γραμμής των αιγιαλών και η κατάρτιση του κτηματολογίου, επιτρέπει στην Ελλάδα να γίνει μια κανονική χώρα –να είναι σε θέση οι πολίτες να ξέρουν πού θα χτίσουν σπίτια, που θα φτιάξουν επιχειρήσεις, πού θα αναπτύξουν τον τουρισμό, με απόλυτη διαφάνεια και προφανείς κανόνες".

Μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων 100,6 - 104 FM με αφορμή την πρόσφατη ομιλία του στα Χανιά σε εκδήλωση του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου για τους δασικούς χάρτες – επανέλαβε ότι πρόκειται για μια πολύ μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια. "Η πραγματικότητα έδειξε ότι η ανάρτηση των δασικών χαρτών είχε μεγάλη κοινωνική αποδοχή. Και, βεβαίως, το κτηματολόγιο γίνεται για να δημιουργήσει ασφάλεια δικαίου στις περιουσίες των ανθρώπων, δηλαδή να τους κατοχυρώσει οριστικά και αμετάκλητα" .

Υπενθύμισε ότι το κτηματολόγιο "το πήραμε στο 25% και φιλοδοξούμε το 2020 να φτάσει στο 85% των δικαιωμάτων". Τους δασικούς χάρτες "τούς πήραμε στο 1%, είμαστε στο 57%, θα κλείσουμε στο τέλος του 2019 κοντά στο 90%. Ο στόχος μας για τους αιγιαλούς είναι να ολοκληρωθούν έως το 2020".

Απαντώντας για την κεντροαριστερά τόνισε πως θέματα όπως η λύση του Μακεδονικού, η έξοδος από τα μνημόνια, η κοινωνική πολιτική, η δημοκρατία και τα δικαιώματα διαμορφώνουν δύο διακριτούς πόλους στην κοινωνία, επιτείνοντας την κρίση στις πολιτικές δυνάμεις του κεντρώου χώρου.

Οι πόλοι αυτοί είναι διαμορφωμένοι σε κοινωνικό επίπεδο και, άρα, επηρεάζουν αναπόφευκτα τις πολιτικές εξελίξεις και τον τρόπο που αντιδρούν οι διάφοροι πολιτικοί σχηματισμοί. "Είμαι θετικός στην ιδέα ενός μεγάλου κεντροαριστερού πόλου, ειδικά στη σημερινή ευρωπαϊκή πολιτική συγκυρία. Αν το άνοιγμα στην κεντροαριστερά γίνει συντεταγμένα και με διαφάνεια, νομίζω ότι αυτό είναι μια θετική εξέλιξη".

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Υπόκοσμος

Σε πρώτο επίπεδο, ο στρατός των ΜΜΕ που διαπλέκεται με την κυβέρνηση έκανε αυτό που όφειλε να κάνει. Εξαφάνισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτροπή της κρίσης, όπως συστηματικά εξαφανίζει τον τελευταίο καιρό οτιδήποτε μπορεί να κάνει ζημιά στον Κ. Μητσοτάκη

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις