Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Λ. Κατσέλη: H εκδήλωση της 4ης Μαρτίου δεν έχει καμία σχέση με εγχώριες μικροπολιτικές διαμάχες (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λ. Κατσέλη: H εκδήλωση της 4ης Μαρτίου δεν έχει καμία σχέση με εγχώριες μικροπολιτικές διαμάχες (Video)

με αφορμή την παρουσίαση της Έκθεσης της Ανεξάρτητης Επιτροπής για την Ευημερία και την Ισότητα εκείνη την ημέρα, αλλά και για να «απαντήσει» σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, τα οποία, κατά την κ. Κατσέλη περιείχαν «ανακρίβειες» και δημιουργούσαν «εσφαλμένες εντυπώσεις».

«Μικροπολιτικές διαμάχες και αντεγκλήσεις είναι ακατανόητες αυτή τη κρίσιμη χρονική στιγμή» δηλώνει η κ. Κατσέλη, σημειώνοντας ότι «οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων και συσχέτισης της εκδήλωσης, πόσο μάλλον του έργου της Ανεξάρτητης Επιτροπής, με εγχώριες πολιτικές διαμάχες είναι ακατανόητη και επιζήμια».

https://www.youtube.com/embed/flOIR5r3WzU

Συγκεκριμένα, η κ. Κατσέλη αναφέρει στην ανακοίνωση της:

«Την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 (17:30-21:00, αίθουσα Olympia, Ξενοδοχείο Divani Caravel) διοργανώνεται εκδήλωση για την παρουσίαση στην Ελλάδα της Έκθεσης της Ανεξάρτητης Επιτροπής για την Ευημερία και την Ισότητα με τίτλο "Ευημερία για όλους σε μια Βιώσιμη Ευρώπη".

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Ελληνικό Γραφείο του Friedrich-Ebert-Stiftung και το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής (ΙΝΕΡΠΟΣΤ).

Η Έκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής προωθεί ένα νέο μακροπρόθεσμο όραμα, μια καινοτόμο στρατηγική και 100 συγκεκριμένες προτάσεις για μια Ευρώπη βιώσιμη, δίκαιη και δημοκρατική. Η Επιτροπή φιλοδοξεί οι προτάσεις αυτές να αποτελέσουν τη βάση διαλόγου και προγραμματικών συγκλίσεων για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων στο Ευρωκοινοβούλιο την νέα περίοδο 2019 -2024.

Η Έκθεση έχει παρουσιαστεί ήδη στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου στην ομάδα Σοσιαλιστών-Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και στο συνέδριο των Σοσιαλιστών στη Λισαβόνα.

Στην εκδήλωση αυτή, της 4ης Μαρτίου 2019, θα συμμετέχω, παρουσιάζοντας την Έκθεση υπό την ιδιότητα της συν-προεδρεύουσας - μετά του πρώην Πρωθυπουργού της Δανίας κ. Poul Nyrup Rasmussen - της εν λόγω Ανεξάρτητης Επιτροπής.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να συμμετέχουν ο Udo Bullmann, Πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Γιώργος Παπανδρέου με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, εκπρόσωποι των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς και ευρωβουλευτές των πολιτικών παρατάξεων που είτε είναι ενταγμένες στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΚΙΝ.ΑΛ., ΠΟΤΑΜΙ, ΔΗΜ.ΑΡ.), είτε συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ως παρατηρητές (ΣΥΡΙΖΑ). Στην εκδήλωση έχουν επίσης κληθεί να συμμετέχουν και οι πολιτικοί αρχηγοί ή εκπρόσωποι του ΚΙΝ.ΑΛ., του Ποταμιού, ΔΗΜ.ΑΡ & ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, έχει κληθεί με τη θεσμική του ιδιότητα ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Αλέξης Τσίπρας να κλείσει την εκδήλωση με μια τοποθέτηση.

Οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων και συσχέτισης της εκδήλωσης, πόσο μάλλον του έργου της Ανεξάρτητης Επιτροπής, με εγχώριες πολιτικές διαμάχες είναι ακατανόητη και επιζήμια.

Στόχος είναι να τεθούν στο επίκεντρο του δημοσίου διαλόγου οι μεγάλες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια και να συζητηθούν πιθανές προτάσεις που θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος σε μια δημοκρατική, δίκαιη και βιώσιμη τροχιά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL