Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.2°C
2 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C14.5°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.7°C22.0°C
6 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
23.3°C25.8°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
3 BF 100%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Το ανέκδοτο με τη διαγραφή Καμπόσου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Το ανέκδοτο με τη διαγραφή Καμπόσου

Μια διαγραφή για τα μάτια του κόσμου και για να κατευνάσει την οργή του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου ήταν η προ καιρού αποπομπή του Δημήτρη Καμπόσου από τη Νέα Δημοκρατία για τις αντιεβραϊκές αθλιότητες που ο τελευταίος είχε ξεστομίσει κατά του Γιάννη Μπουτάρη. Μια διαγραφή που έκτοτε έχει καταντήσει κουρελόχαρτο καθώς το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει δείξει μέχρι σήμερα την παραμικρή πρόθεση να απομονώσει τον ακροδεξιό δήμαρχο Άργους, που συνεχίζει να απολαμβάνει τη στήριξη της Πειραιώς.

Στο κενό προφανώς έπεσαν οι φωνές διαμαρτυρίες τοπικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που πριν από λίγους μήνες ζητούσαν από την ηγεσία του κόμματος να σεβαστεί τη δική της απόφαση για τη διαγραφή του Δημ. Καμπόσου δίνοντας στήριξη σε ένα νέο “γαλάζιο” ψηφοδέλτιο αφήνοντας πίσω τις επικίνδυνες, εθνικιστικές και συχνά ρατσιστικές κορώνες του σημερινού δημάρχου.

Μόνιμος καλεσμένος σε όλες τις κομματικές εκδηλώσεις του νομού Αργολίδας, ο κατά τα άλλα διαγραμμένος Καμπόσος είχε χθες βράδυ την τιμητική του από τη Νέα Δημοκρατία καθώς στην εκδήλωση της παράταξής του για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας έδωσαν το "παρών" βουλευτές και στελέχη της παράταξης δίνοντας ισχυρό κομματικό μήνυμα στήριξης σε αυτόν για τον οποίο, τον Ιούνιο του 2018, έλεγαν πως “οι σημερινές αναφορές του δημάρχου Άργους Δημήτρη Καμπόσου για τον Γιάννη Μπουτάρη είναι χυδαίες και απολύτως καταδικαστέες. Με εντολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ετέθη ήδη εκτός κόμματος”.

Φανταστείτε λοιπόν και να μην τον είχαν διαγράψει. Μέχρι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πήγαινε χθες στην κοπή της πίτας του αντισημίτη και ακροδεξιού Καμπόσου, αλλά έχε χάρη που ο πρόεδρος δεν τα σηκώνει τα “απαράδεκτα και ρατσιστικά σχόλια”, όπως τότε οργισμένος έγραφε στο Twitter για να δείξει στη συνέχεια στον δήμαρχο Άργους την πόρτα της εξόδου από το κόμμα.

Μόνο που την τότε οργή την πήραν ο αέρας και το ακροδεξιό ρεύμα που εδώ και καιρό πνέει στα εντός της Νέας Δημοκρατίας φουσκώνοντας τα πανιά διαφόρων επικίνδυνα γραφικών που δίνουν μάχη ώστε να πάρουν το τιμόνι της πάλαι ποτέ φιλελεύθερης παράταξης στα χέρια τους. Και ο Καμπόσος είναι ένας από τους εκλεκτούς αυτής της ομάδας, καθώς ο λόγος τους συνάδει με το πνεύμα και το ύφος της Νέας Ακροδεξιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL