Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Ρένα Δούρου: Το δίλημμα είναι πρόοδος ή οπισθοδρόμηση. Εμείς αθόρυβα και δυνατά, συνεχίζουμε. Ετοιμαστείτε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρένα Δούρου: Το δίλημμα είναι πρόοδος ή οπισθοδρόμηση. Εμείς αθόρυβα και δυνατά, συνεχίζουμε. Ετοιμαστείτε

«Επιχείρημα δουλειάς και σάλπισμα δράσης, απέναντι στις δυνάμεις που θέλουν να φέρουν το χθες και την οπισθοδρόμηση ξανά στο προσκήνιο», χαρακτήρισε η περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, το σύνθημα «Ετοιμαστείτε, συνεχίζουμε» της  πολιτικής  εκδήλωσης των τοπικών οργανώσεων Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Ιλίου και  Πετρούπολης. 

Το σύνθημα, επισήμανε στην ομιλία της, αγγίζει «ακριβώς τον πυρήνα της δουλειάς μας» εδώ και 4,5 χρόνια στην Περιφέρεια Αττικής και απευθύνεται σε φίλους και σε αντιπάλους. «Γιατί δεν σταματάμε αθόρυβα και δυνατά, αλλάζουμε τους δήμους, βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών, με παρεμβάσεις και  έργα υποδομής».  

Αναφερόμενη στα έργα που «δεν έγιναν εδώ και πολλές δεκαετίες», η κ. Δούρου εξαπέλυσε επίθεση στους πολιτικούς της αντιπάλους που προβάλλονται «ως έμπειροι αυτοδιοικητικοί», στην προσπάθειά τους να επαναφέρουν  την «οπισθοδρόμηση και τις πελατειακές σχέσεις που είχαν προκρίνει στους δήμους, με τον διαχωρισμό τους σε ημέτερους και άλλους».

Η ίδια, χαρακτήρισε κομβικής σημασίας, τη διαφορά της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής από τις προηγούμενες, υπογραμμίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ευθύνη «οικοδομούμε ένα νέο πρότυπο άσκησης διοίκησης, με όρους διαφάνειας, αποτελεσματικότητας, κοινωνικής λογοδοσίας».  Κατηγόρησε ευθέως τα κόμματα «που θεωρούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση τσιφλίκι τους και δεξαμενή ψήφων»

 όπως η ΝΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θέλει «να μην πέσει καμία Περιφέρεια στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ».  Στράφηκε και εναντίον δημάρχων αυτής της αντίληψης όπως «ο δήμαρχος εδώ, των Αγίων Αναργύρων-Καματερού, που αφού πήρε το χρίσμα από το ΚΙΝΑΛ δήλωσε υποστήριξη στη ΝΔ», ανέφερε ενδεικτικά για τον Νίκο Σαράντη.

Πρόκειται πρόσθεσε «για επιλογές που μαρτυρούν το πώς αντιλαμβάνονται τα κόμματα - ακριβώς εκείνα που χαρακτηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ  "προσωρινό διαχειριστή της εξουσίας" - τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε αντιδιαστολή με την «αριστερή Αυτοδιοίκηση, που εφαρμόζουμε

 ως διαρκή άσκηση δημοκρατίας κατά των κοινωνικών διακρίσεων, πιάνοντας το νήμα των δημοκρατικών παραδόσεών μας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που λειτουργεί ως κύτταρο δημοκρατίας, στο πλευρό του πολίτη, ως ανάχωμα στον ρατσισμό και τη ξενοφοβία».

Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε η περιφερειάρχης , «εμείς κάνουμε έργα και στους 66 δήμους, για τις τοπικές κοινωνίες, χωρίς διακρίσεις όπως π.χ. ο βρεφονηπιακός σταθμός αξίας 850 χιλιάδων ευρών, το κλειστό κολυμβητήριο αξίας 10 εκ. ευρώ, η αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες με 5 εκατομμύρια. Επίσης, η ανακαίνιση με μισό εκατομμύριο του Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον, τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας αξίας 1,7 εκατ. ευρώ, τα 10 εκατομμύρια για το Πολυδύναμο Βιοκλιματικό Κέντρο, για την ανάπτυξη δομών κοινωνικής φροντίδας. Η αποκατάσταση και αξιοποίηση του Παλιού Καμινιού στην Πετρούπολη με 2.5 εκ. ευρώ,  οι ασφαλτοστρώσεις, η κατασκευή παιδικού σταθμού με 2 εκ. ευρώ κ.ά.. Έργα αναπτυξιακά - συνέχισε - που αλλάζουν τις κοινωνίες των τριών δήμων, αλλά και σημαντικά έργα, πνοής, σε όλη την Αττική, όπως η δημιουργία της Αττικής Ριβιέρας (με τις αναπλάσεις του Φαληρικού όρμου, του ΣΕΦ, του Μικρολίμανου), η υδροδότηση της Αίγινας, το αποχετευτικό δίκτυο της Ανατολικής Αττικής.

Η Περιφερειάρχης έκανε αναφορά στη συμβολή της Περιφέρειας στο «δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης», με έργα κοινωνικής πρόνοιας (χρηματοδότηση 55 Κέντρων Κοινότητας και Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία, κακοποιημένων γυναικών, κοινωνικών παντοπωλείων, φαρμακείων, συσσιτίων) και συνέχισε απαριθμώντας σειρά δράσεων υψηλού κόστους, από τον περιφερειακό στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη μορφών υγιούς επιχειρηματικότητας.

Η κα Δούρου, ολοκληρώνοντας επισήμανε ότι όλα τα παραπάνω δεν θα είχαν σημασία, εάν δεν στηρίζονται σε έναν συνεκτικό κοινωνικό ιστό, που χτίστηκε βήμα-βήμα. Διαφορετικά, «θα ήταν σαθρά, όπως γινόταν συστηματικά και επί δεκαετίες», είπε, σημειώνοντας ότι πλέον «το δίλημμα είναι πρόοδος ή οπισθοδρόμηση - και τον αγώνα αυτόν δεν έχουμε την πολυτέλεια να τον χάσουμε, γι' αυτό αθόρυβα και δυνατά, συνεχίζουμε. Ετοιμαστείτε».

Νωρίτερα στον χαιρετισμό του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, αναφερόμενος στο παραπάνω δίλλημα υπογράμμισε πως, «έχει φθάσει η ώρα οι δύο κόσμοι - ο κόσμος της εργασίας και ο κόσμος του χθες - να δώσουν τη μάχη σε όλα τα πεδία». Χαρακτήρισε δε, μεγάλο πρόβλημα, την επικρατούσα αντίληψη στον λεγόμενο «προοδευτικό» χώρο, «να θεωρεί νίκη την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ». 

Στην εκδήλωση επίσης παρέστησαν ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, οι βουλευτές Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θοδωρής Σχινάς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι, Κώστας Κάβουρας (Ίλιον), Γιώργος Κομματάς ( Αγ. Ανάργυροι) και Μανώλης Μπουσούνης Πετρούπολης).

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL