Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Εις το επανιδείν Κεμάλ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εις το επανιδείν Κεμάλ

Εις το επανιδείν, Κεμάλ. Ίσως την επόμενη φορά να πάμε ένα βήμα ακόμη πιο μπροστά προς την αλλαγή του κόσμου ετούτου. Αλλά για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή. Θέλει δουλειά πολλή ώστε να μην βρισκόμαστε απέναντι στο άκρως αντικοινωνικό φαινόμενο των 143 βουλευτών που απορρίπτουν την καθολική και δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών, εχόντων και μη, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σε απλά ελληνικά 143 βουλευτές αρνήθηκαν τη συνταγματική κατοχύρωση του δικαιώματος πρόσβασης των φτωχών, των οικονομικά αδύναμων και των ανασφάλιστων σε βασικές υπηρεσίες υγείας, στη δυνατότητα να κάνουν για παράδειγμα έναν διαγνωστικό έλεγχο που μπορεί να αποκαλύψει έναν καρκίνο. Ναι, αλλά ενενήντα όσοι εξ αυτών θέλουν ιδιωτικά πανεπιστήμια στη χώρα.

Θέλει επίσης δουλειά πολλή ώστε 143 βουλευτές να μην γυρίζουν απαξιωτικά την πλάτη είτε με το ανάλγητο “Όχι” είτε με το θλιβερό “Παρών” στη συνταγματική κατοχύρωση της κρατικής εγγύησης ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης για όλους μέσα από καθολικές κοινωνικές υπηρεσίες και εισοδηματικές ενισχύσεις.

Θέλει δουλειά πολλή ώστε στα μόνο 90 “Ναι” να προστεθούν πολλές ακόμη θετικές ψήφοι υπέρ της συνταγματικής κατοχύρωσης της προστασίας και της ευζωίας των ζώων σε μια χώρα που θέλει να λέγετε πολιτισμένη.

Ακόμη πιο πολλή δουλειά βέβαια θέλει ώστε η Πολιτεία μας να αποκτήσει επιτέλους την -πάνω απ’ όλα αξιοπρεπή- θρησκευτική ουδετερότητα και να μην βρίσκεται μπροστά στο κωμικοτραγικό φαινόμενο των πανηγυρισμών κάποιων δήθεν φιλελεύθερων όταν από λανθασμένη πληροφόρηση μεγάλη μερίδα του Τύπου μετέδιδε πως η εθνική αντιπροσωπεία δεν έδωσε τις 151 ψήφους που απαιτούνταν για το άρθρο 3 του Συντάγματος. Ναι, αλλά όλοι αυτοί οι ταλιμπάν της Ορθοδοξίας που βιάστηκαν να πανηγυρίσουν είναι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Θέλει δουλειά πολλή ώστε να αυξηθούν τα “Ναι” για τη συνταγματική κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα αγαθών όπως το νερό και η ενέργεια. Θέλει δουλειά πολλή ώστε ο καταστατικός χάρτης της χώρας να ανανεωθεί έστω και από μια ελάχιστη πνοή φιλελευθερισμού και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Θέλει δουλειά πολλή ώστε οι δήθεν φιλελεύθεροι αυτού του τόπου να ανακαλύψουν ελευθερίες και δικαιώματα που ξεπερνούν τον κόσμο του κέρδους και του κεφαλαίου. Θέλει δουλειά πολλή ώστε να αλλάξει αυτός ο κόσμος, Κεμάλ. Γι’ αυτό και δεν σου λέμε καληνύχτα, αλλά στο επανιδείν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL