Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Ελαφρύς, ανεύθυνος, επικίνδυνος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελαφρύς, ανεύθυνος, επικίνδυνος

Ας δούμε κάποια από τα θέματα που έθιξε προχθές στην Βουλή ο Κ. Μητσοτάκης.

Πρώτον, προσπάθησε να φορτώσει στην κυβέρνηση τις ευθύνες για τη γρίπη. Και επειδή οι συνεργάτες του είναι άσχετοι, προσπάθησε να αποδώσει μια πανευρωπαϊκή επιδημία «στην ανοχή που επιδεικνύει η κυβέρνηση απέναντι στις αντιεμβολιαστικές απόψεις», θέση τόσο ηλίθια που δεν υπάρχει εδώ ο χώρος να την αναλύσουμε.

Δεύτερον, υπαινίχθηκε κάποια υπόγεια πολιτική σχέση ανάμεσα στην κυβέρνηση και σε αυτούς που, μέσα στην Ελλάδα, «προβάλλουν τη γλώσσα ως απόδειξη διαφορετικής εθνότητας». Και οι οποίοι τώρα κάνουν πλάτες στον Τσίπρα, αλλά θα εκδηλωθούν μόλις έρθει ο Μητσοτάκης να κυβερνήσει. Ο νοών νοείτο.

Τρίτον, εξέφρασε επιφύλαξη για το κατα πόσον στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η κυβέρνηση κινείται με άξονα τον σεβασμό των Συνθηκών, του Διεθνούς Δικαίου, του εθνικού συμφέροντος και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, διότι «υπάρχει το προηγούμενο των εθνικών παραχωρήσεων στις Πρέσπες».

Τέταρτον, ζήτησε από τον Τσίπρα να εξηγήσει «γιατί επιμένει να διαφοροποιείται από τις ευρωπαϊκές θέσεις» απέναντι στον Μαδούρο, υπαινισσόμενος πονηρά ότι κάτι υπόγειο παίζεται, την ώρα που ούτε ενιαία ευρωπαϊκή θέση υπάρχει, ούτε η Ελλάδα είναι η μόνη που «επιμένει να διαφοροποιείται» από αυτό που υποστηρίζει ο Κ. Μητσοτάκης.

Πέμπτον, ρώτησε τον Τσίπρα τι ζόρι τραβάει να μειωθούν τα πλεονάσματα. Το ερώτημα δεν αφορά τα πλεονάσματα. Αφορά την πρωτοφανή σαπουνόφουσκα Βέμπερ ότι θα μας μειωθούν τα πλεονάσματα αν ψηφίσουμε Μητσοτάκη. Για την οποία τον κυνηγάει σήμερα όλη η Ευρώπη.

Αυτά τα πέντε σημεία φανερώνουν τι ακριβώς είναι ο αρχηγός της Ν.Δ. Πόσο ελαφρύς, πόσο ανεύθυνος και πόσο επικίνδυνος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL