Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / They have a dream
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / They have a dream

Όπως όλοι οι μεγάλοι άνδρες του ελεύθερου κόσμου, έτσι και οι δικοί μας έχουν ένα όνειρο κι αυτοί στη ζωή τους. “Ι have a dream” έλεγε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ αναφερόμενος στο “όνειρό” του για την οριστική εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων στη χώρα του.

“Από τον Μάιο, από τον Σεπτέμβρη όλα αυτά θα αλλάξουν. Η "Αυγή", η ΕΡΤ, η "Εφημερίδα των Συντακτών", η "Νέα Σελίδα", ο "Ντοκουμέντος"... να ζήσουμε να τους θυμόμαστε” έλεγε χθες ο Γιάννης Πρετεντέρης αναφερόμενος στο δικό του “όνειρο” έτσι και γυρίσει ο τροχός και επιστρέψει η Δεξιά στην εξουσία.

Για τανκς στην ΕΡΤ έλεγε προχθές η γραφική περσόνα των media που ακούει στο όνομα Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναφερόμενος στο δικό του όνειρο για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση έτσι και βάλουν λίγη πλάτη οι χρυσαυγίτες και γίνει ο Κυριάκος του πρωθυπουργός. Και αν μάλιστα ο αρχηγός της Ν.Δ. δεήσει και τον βάλει και σε κανένα ψηφοδέλτιο, εκεί να δείτε όνειρα ο ονειροπόλος κρυφοφασίστας, που κατά καιρούς μολύνει τα ερτζιανά με ναζιστικά εμβατήρια.

They have a dream” οι γνωστοί και οι φίλοι της άλλης πλευράς, το οποίο αφορά το μέλλον των της από εδώ πλευράς, σύμφωνα πάντα με τη διαχωριστική γραμμή που ο αρθρογράφος των "Νέων" χάραξε ανάμεσα σε αυτούς που θα επιζήσουν και αυτούς που θα μας φάνε το μαύρο σκοτάδι και η ανεργία άμα τη πρωθυπουργοποιήσει του καλύτερου βιογραφικού της χώρας.

Μεγάλοι άνδρες, μεγάλα όνειρα θα πει κανείς για τους ιεροκήρυκες της αριστείας και τους ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού, που ονειρεύονται λουκέτα, φίμωτρα και ερπύστριες για την ενοχλητική ενημέρωση και τον μη εγκεκριμένο Τύπο.

Προφανώς οι ονειροπόλοι της Νέας Δεξιάς κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια θεωρώντας πως όλα τα ΜΜΕ και όλες οι εφημερίδες της χώρας είχαν ή έχουν τις δυνατότητες που οι προηγούμενες κυβερνήσεις έδωσαν στους πρώην εργοδότες τους ώστε να δανείζονται από τις τράπεζες με εγγύηση μονάχα το όνομά τους, στήνοντας μαγαζιά και χρυσοπληρώνοντάς τους με δανεικά κι αγύριστα.

Όσο για τα όνειρα του έτερου ονειροπόλου της μαύρης Δεξιάς, που αντί μαύρου υπόσχεται στους φασίστες του ερπύστριες για την ΕΡΤ, καλό θα είναι τα βράδια να τρώει κάτι ελαφρύ ώστε να μην βλέπει μαιάνδρους και τανκς στον ύπνο του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL