Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Αυστηρή απάντηση του Αλ. Τσίπρα στον Π. Καμμένο: / Αυστηρή απάντηση του Αλ. Τσίπρα στον Π. Καμμένο: Θα με ευγνωμονείτε που δεν καταγραφήκατε ως νέος Αντώνης Σαμαράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυστηρή απάντηση του Αλ. Τσίπρα στον Π. Καμμένο: / Αυστηρή απάντηση του Αλ. Τσίπρα στον Π. Καμμένο: Θα με ευγνωμονείτε που δεν καταγραφήκατε ως νέος Αντώνης Σαμαράς

«Θα με ευγνωμονείτε που δεν καταγραφήκατε στα κιτάπια της Ιστορίας ως νέος Αντώνης Σαμαράς, γιατί αντιλήφθηκα έγκαιρα τον σχεδιασμό σας να ανατρέψετε την κυβέρνηση» επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας με αυστηρότητα στον Πάνο Καμμένο, που του επέρριψε την ευθύνη για τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, παρότι την προκάλεσε ο ίδιος διαγράφοντας τον Θανάση Παπαχριστόπουλο αμέσως μετά την κάθοδό του από το βήμα της Βουλής.

Ο Αλ. Τσίπρας εκτίμησε ότι σε λίγο καιρό στην Ιστορία θα έχουν καταγραφεί μόνο τα θετικά επιτεύγματα του Π. Καμμένου ως κυβερνητικού εταίρου, παρά την προσπάθεια του ίδιου να αποκαθηλώσει σημαντικό κομμάτι του έργου της συγκυβέρνησης. Ο Αλ. Τσίπρας αρνήθηκε να σχολιάσει τις επανειλημμένες αναφορές του Π. Καμμένου ότι δεν έχει ρίξει «γέφυρες» με τη διαπλοκή ή την αντιπολίτευση και τη δέσμευσή του ότι θα πάει σπίτι του σε περίπτωση αρνητικού εκλογικού αποτελέσματος.

Ποιητικός διάλογος

Ο Αλ. Τσίπρας αφιέρωσε στον Π. Καμμένο τους στίχους από το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη «Πόλις»: «Καινούργιους τόπους δεν θα βρεις, δεν θάβρεις άλλες θάλασσες. Η πόλις θα σε ακολουθεί».

Ο Π. Καμμένος απάντησε κι αυτός με στίχους ποιήματος του Γ. Στρατήγη: «Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, οι καπετάνιοι σαν και σε δεν θα φορούσαν στέμμα». Το ποίημα αυτό απήγγειλε ο αγωνιστής του 1821 Ματρόζος όταν δεν του επέτρεψαν να μπει στο υπουργείο Ναυτικών του ελεύθερου κράτους για να ζητήσει οικονομική βοήθεια από τον υπουργό Κωνσταντίνο Κανάρη.

Βολές κατά "Α" και Τ. Κουίκ

Ο Π. Καμμένος κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας «εκτελείται» και του κόβεται το δικαίωμα λόγου στη Βουλή. Μάλιστα, ο Π. Καμμένος ισχυρίστηκε ότι η «αποστασία» των βουλευτών των ΑΝ.ΕΛΛ. είχε προαναγγελθεί από την «Αυγή» και την «Εφημερίδα των Συντακτών». Ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε στον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, που αναμένεται να διαδεχθεί τον παραιτηθέντα μετά την ψηφοφορία Θ. Παπαχριστόπουλο, και υποστήριξε ότι ο Τ. Κουίκ «εξαγοράζεται από εσάς με υπουργική καρέκλα για να πετύχετε το '151'».

«Τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες τις συγκροτεί ο λαός και όχι η γραφειοκρατία της Βουλής» ισχυρίστηκε ο Π. Καμμένος και αναφέρθηκε με συναισθηματισμό στους υπαλλήλους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα αποχωρήσουν μετά τη διάλυσή της. «Τί φταίξανε τα παιδιά να βρεθούν στον δρόμο;» σχολίασε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι «δεν παρακαλέσαμε να κάνουν αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, δεν θέλουμε δώρο». Μάλιστα, ο Π. Καμμένος ισχυρίστηκε ότι δεν επικοινώνησε με τους Γιώργο Λαζαρίδη και Δημήτρη Καμμένο ώστε να τους πείσει να επιστρέψουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛΛ. αποτρέποντας τη διάλυσή της.

Υπαινιγμός για παραίτηση

Ο Π. Καμμένος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί και από το βουλευτικό αξίωμα στην προσπάθειά του να δείξει ότι δεν ανταλλάσσονται όλα με την «καρέκλα». Όσον αφορά τη διαπλοκή, ο Π. Καμμένος παρατήρησε ότι έχει συγκρουστεί μαζί της από την αρχή της πολιτικής του καριέρας, σχολιάζοντας ότι αν του συμβεί κάτι από εδώ και πέρα «όλοι θα ξέρουν πώς έγινε».

Συνωμοσιολογία

Ο Π. Καμμένος κατέφυγε και στην προσφιλή του συνομωσιολογία, κατηγορώντας τον Αλ. Τσίπρα ότι «πήρατε το κεφάλι μου και το πήγατε βόλτα στον Ερντογάν» με τις τουρκικές εφημερίδες να πανηγυρίζουν γιατί «έφυγε το 'πρόβλημα' από τη μέση». Μάλιστα, ο Π. Καμμένος υποστήριξε ότι ίσως... η περιφορά της κομμένης κεφαλής του να συνεχιστεί και με ταξίδια στην Άνγκελα Μέρκελ και στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL