Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Έχει άδικο ο Παύλος Πολάκης;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έχει άδικο ο Παύλος Πολάκης;

Νέα μονάδα βραχείας νοσηλείας στον Ερ. Σταυρό

Επί τέσσερα χρόνια τώρα ψάχνουν μανιωδώς δημοσιογράφοι και υπάλληλοι μεγαλοεκδοτών χωρίς να βρίσκουν το παραμικρό να προσάψουν στην κυβέρνηση και τον Παύλο Πολάκη. Και εδώ είναι το πρόβλημα. Όταν δεν υπάρχουν σκάνδαλα, πρέπει να εφεύρουν σενάρια για να τους αποκαθηλώσουν.

Στημένο κάθε φορά το παιχνίδι της ανενημέρωσης και με τον ίδιο τρόπο. «Πολάκης κατά δημοσιογράφων» είναι ένας από τους πιο συχνούς τίτλους, με σταθερή αξία πώλησης. Μια επίθεση στον αν. υπουργό Υγείας και το έλυσαν το πρόβλημα της επισκεψιμότητας, της αναγνωσιμότητας, της τηλεθέασης.

Άκουσε κανείς τίποτα για το έργο που έχει γίνει στο υπουργείο Υγείας; Για τις προσλήψεις, για τις νέες μονάδες στα νοσοκομεία, για τον εξοπλισμό τους; Ήταν ένα σύστημα που κατέρρεε και σήμερα ανασαίνει. Το πεντάευρω εισόδου στα νοσοκομεία του εκπληκτικού κατά τα μίντια Άδωνι Γεωργιάδη το θυμάται κανείς;

Κυβέρνηση και Πολάκης έγιναν στόχοι γιατί έφεραν στην επιφάνεια τη δυσωδία ενός συστήματος σκανδάλων που βυσσοδομούσε και ρύθμιζε τα πάντα στη χώρα. Τα σκάνδαλα στην Υγεία και τη διαπλοκή στα ΜΜΕ. Θυμάστε πότε ξεκίνησε η «κόντρα» Πολάκη - δημοσιογράφων;

Όταν ο Ανδρέας Ξανθός και ο Παύλος Πολάκης αποκάλυψαν σε συνέντευξη Τύπου το σκάνδαλο και τη διαπλοκή εκατομμυρίων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Τι έμεινε στον κόσμο; Ότι ο αν. υπουργός Υγείας δεν ξέρει να προφέρει το AIDS και ότι έβρισε τους δημοσιογράφους. Τι κρύφτηκε; Ότι ο δημοσιογράφος είχε προσβάλει με βαρύτατα λόγια τους υπουργούς, αλλά κυρίως αποσιωπήθηκε πλήρως από την τηλεοπτική εικόνα ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που μαζί με αυτό της Novartis ευθύνονται για τη χρεοκοπία της χώρας. Επιπλέον δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες στη συνέντευξη ήταν στη λίστα με τις διαφημίσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Παρόμοια και τώρα εγκαινιάστηκε στον Ερυθρό Σταυρό μια νέα μονάδα βραχείας νοσηλείας και στους τέσσερις δημοσιογράφους στο πάνελ της ΕΡΤ μόνο ένας ήξερε τι πήγε να κάνει εκεί ο Πολάκης. Ευτυχώς που είναι «συριζοκάναλο»!

Η «κατευθυνόμενη» δημοσιογραφία που επιτελείται από τα μεγάλα μιντιακά συγκροτήματα είναι μια βαριά βιομηχανία κατασκευής ψεύδους και παραπληροφόρησης με απόλυτο στόχο την ηθική εξόντωση και την καταστροφή των αντιπάλων των καναλαρχών και των πολιτικοοικονομικών συμφερόντων τους.

Το φαινόμενο Πολάκης και η σχέση του με τα μίντια χρήζει μελέτης. Μελέτης για την απόλυτη διαστρέβλωση και το θάψιμο της είδησης, μελέτης για το τι θα πει «αντικειμενικότητα» στην ενημέρωση και τι θα πει «τρομοκρατία» του ψεύδους. Τι θα πει «κανονιοβολισμός» με fake news και διαστροφή των επιτευγμάτων σε αμέλειες, λάθη και ανικανότητες. Τι θα πει εν τέλει δημοκρατία όταν ο πολιτικός διάλογος γίνεται με όρους ισοπέδωσης και πολιτικής εξόντωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL