Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Στα ψιλά / Θάβοντας τις πραγματικές ειδήσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα ψιλά / Θάβοντας τις πραγματικές ειδήσεις

Η μονάδα βραχείας νοσηλείας που εγκαινιάστηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», δυναμικότητας 10 κλινών, θα νοσηλεύονται ασθενείς που δεν χρειάζονται διανυκτέρευση στο νοσοκομείο.

Ήταν Τετάρτη πρωί όταν η διοίκηση του Κοργιαλένειου Μπενάκειου Νοσοκομείου γνωστότερου ως Ερυθρού Σταυρού ή “Νοσοκομείου των φτωχών”, είχε προγραμματίσει την επίσημη παρουσίαση της νέας σύγχρονης Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας δέκα κλινών, του νέου φαρμακείου και του τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματος μέτρησης οστικής πυκνότητας (του πρώτου -τέτοιας τεχνολογίας- στην Ελλάδα και δεύτερου στην Ευρώπη).

Όλα αυτά σε ένα νοσοκομείο που, ενώ στο πολύ πρόσφατο παρελθόν έπεσε θύμα πολιτικών επιλογών εγκατάλειψης και συστηματικής υποβάθμισης, τα τελευταία χρόνια αποδεικνύει πως μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του κοινωνικού συνόλου με συνολική ετήσια δαπάνη λειτουργίας τα 28 εκατομμύρια ευρώ, τα 3,5 εκ των οποίων να αφορούν την κάλυψη ανασφάλιστων και απόρων, όταν οι προηγούμενες διοικήσεις δαπανούσαν ετησίως περισσότερα από 32 εκατ. ευρώ χωρίς να κάνουν τίποτα.

Και ενώ όλα αυτά θα παρουσιάζονταν επισήμως την Τετάρτη το μεσημέρι ενώπιον του προσωπικού, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και εκπροσώπων του Τύπου, το βράδυ της ίδιας ημέρας η κοινή γνώμη δεν μαθαίνει τίποτε από όλα αυτά, αλλά αντιθέτως βομβαρδίζεται με βαρύγδουπους τηλεοπτικούς και ιντερνετικούς τίτλους όπως “έξαλλος Πολάκης”, “μαινόμενος Πολάκης”, “βάρβαρος Πολάκης”, “αιμοσταγής Πολάκης”, χωρίς να χαραμίζεται ούτε λέξη για εκείνο το δύσμοιρο νοσοκομείο και το έργο που προσφέρουν νυχθημερόν στους πολίτες γιατροί, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Θυσία οι κόποι, οι προσπάθειες, η εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων, η πάταξη της σπατάλης και των προμηθειών στον βωμό της “θεαματικότητας” που προσφέρουν οι κόντρες κάποιων δημοσιογράφων με τον Παύλο Πολάκη, που του την είχαν στήσει έξω από τον Ερυθρό ζητώντας απαντήσεις σε θέματα που το υπουργείο είχε ήδη απαντήσει με αναλυτικά δελτία Τύπου.

Χωρίς την παραμικρή διάθεση υπεράσπισης του αναπληρωτή υπουργού, είναι τουλάχιστον άδικο για όλους αυτούς που τα τελευταία χρόνια μοχθούν ώστε να μην πάει ούτε ένα ευρώ χαμένο και ένα νοσοκομείο, όπως ο Ερυθρός να ξανασταθεί στα πόδια του προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας.

Είναι ντροπή να αποκρύπτονται από τους πολίτες πληροφορίες και ειδήσεις που αφορούν τη Δημόσια Υγεία προκειμένου κάποιοι να καυγαδίζουν on camera με έναν πολιτικό τον οποίο μερίδα των ΜΜΕ έχει στοχοποιήσει όχι για το έργο του στο υπουργείο, αλλά για όσα ενοχλητικά για κάποιους συνήθως λέει υπενθυμίζοντας το αμαρτωλό τους παρελθόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL