Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Στα ψιλά / Ροδάκινα Μακεδονίας copy-paste από τα "Νέα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα ψιλά / Ροδάκινα Μακεδονίας copy-paste από τα "Νέα"

Επτά αλήθειες κατέθεσε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επτά αλήθειες που τράνταξαν συθέμελα το προδοτικό οικοδόμημα της συμφωνίας των Πρεσπών. Επτά αλήθειες που αντανακλούν στα πραγματικά και καίρια προβλήματα που θα φέρει το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας στους κατοίκους και στους επιχειρηματίες της καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αυτός που είδε πως πίσω από τα ψιλά γράμματα της συμφωνίας κρύβεται ο διάβολος των εμπορικών σημάτων.

Εκατοντάδες εταιρείες χρησιμοποιούν το επίθετο μακεδονικός” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιώντας πως “τα μόνα μακεδονικά ροδάκινα που θα υπάρχουν είναι αυτά που θα παράγονται στη Βόρεια Μακεδονία”. Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έβαλε το μαχαίρι ακόμη πιο βαθιά στην πληγή. “Τις συνέπειες θα τις πληρώνουμε όλοι για χρόνια: αν ο όρος ‘μακεδονικά ροδάκινα’ χρησιμοποιείται από παραγωγούς της Βέροιας και η χρήση τους προκαλεί σύγχυση, θα υποχρεωθούν να το αλλάξουν” βροντοφώναξε από το βήμα της Βουλής για να καταλήξει όλο νόημα... “Αλλά αυτά για σας είναι ψιλά γράμματα”.

Αυτή η αλήθεια, η μία εκ των επτά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν που δυστυχώς πέρασε στα ψιλά ακόμη και των φιλικών προς τη Ν.Δ. εντύπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Μια αλήθεια που, αντί να γίνει σημαία αντίστασης για την αξιωματική αντιπολίτευση και τους νεομακεδονομάχους της πλατείας Συντάγματος, κατέληξε στη χωματερή της πολιτικής ανοησίας που διακρίνει τους λογογράφους του αρχηγού τους.

Γιατί δεν μπορεί να τον βάζουν να πει τη μεγάλη αλήθεια για τα “ροδάκινα Μακεδονίας” χωρίς να έχει πάρει κάτι το αυτί ή το μάτι τους για το όργιο λαθρεμπορίας με τα “γκρίζα” ροδάκινα και το “μαύρο” χρήμα από τον κάμπο της “μίας και ελληνικής” Μακεδονίας που νύχτα ταξιδεύουν προς Βουλγαρία και Ρουμανία αφήνοντας αφορολόγητα κέρδη στις τσέπες των παραγωγών και μεγάλες απώλειες στα έσοδα του κράτους. Δεν μπορεί να τον βάζουν να τρώει τον χρόνο του στη Βουλή μιλώντας για “ροδάκινα Μακεδονίας” χωρίς να γνωρίζουν πως υπάρχουν μόνο “ροδάκινα Νάουσας”, αυτά είναι ΠΟΠ και έχουν αναγνωριστεί διεθνώς από το 1998.

Αλλά αυτά, βλέπεις, τραβάει ο Κυριάκος όταν οι λογογράφοι του κάνουν copy - paste όποια εξυπνάδα διαβάζουν το πρωί στα “Νέα”, γιατί και τα “μακεδονικά ροδάκινα” στο προχθεσινό άρθρο του Ηλία Κανέλλη τα είδαν και τον πήραν στον λαιμό τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL