Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Όλ. Γεροβασίλη: Υπήρχε οργανωμένο σχέδιο εισβολής στη Βουλή, τα ακροδεξιά στοιχεία συμμετείχαν επίσημα (Video)

Υπήρχε οργανωμένο σχέδιο εισβολής στη Βουλή δήλωσε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη στον ΑΝΤ1 τονίζοντας ότι η Χρυσή Αυγή και τα ακροδεξιά στοιχεία συμμετείχαν επίσημα στο συλλαλητήριο ενώ όπως αποκάλυψε "οι κουκουλοφόροι" που στάθηκαν αφορμή για διάφορα σενάρια ήταν αστυνομικοί της υπηρεσίας των επισήμων.

Η κ. Γεροβασίλη ενημέρωσε για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛΑΣ τονίζοντας ότι ήταν αμυντικός. Δηλαδή «αν έμπαιναν στο πλήθος θα σήμαινε ότι θα διέλυε την συγκέντρωση» επίσης αναλυτικά ενημέρωσε για την όλη δράση της Αστυνομίας στο συλλαλητήριο.

Τα δακρυγόνα έπεσαν στα σημεία που υπήρχαν συγκρούσεις των ακροδεξιών με τους αστυνομικούς. Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η ΕΛΑΣ αντέδρασε με τον πιο ήπιο μέσο σε σχέση με τη βιαιότητα των ομάδων αυτών.

«Η συγκέντρωση τελείωσε όταν έφυγε ο κόσμος από το Σύνταγμα» και φαίνονται από τους χρόνους που έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΛΑΣ πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη απαντώντας στην κριτική της Ν.Δ.

Η κ. Γεροβασίλη κατήγγειλε ότι η Ν.Δ. σιγοντάρει στο διχασμό με αφορμή το θέμα των Πρεσπών.

«Οι οργανωτές ή η οργανωτική επιτροπή έχει μεγάλη σημασία με ποιον συμπαραττάσεται στο ίδιο συλλαλητήριο. Η Χ.Α. συμμετείχε επισήμως» επανέλαβε η κ. Γεροβασίλη τονίζοντας ότι «ο καθένας διαλέγει με ποιον θα συμπορευθεί σε μια διαδήλωση» ενώ έφερε ως παράδειγμα το ΚΚΕ που επιλέγει να πορεύεται μόνο του.

Τέλος απάντησε για τους «κουκουλοφόρους» ότι ήταν Έλληνες αστυνομικοί στην υπηρεσία των επισήμων.

Κατ. Μπρ.

 

ΕΛ.ΑΣ.: Είχαν οργανωμένο σχέδιο εισβολής στη Βουλή (Video)

 

Δείτε όλα τα σχόλια