Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Βαρύ θεσμικό ολίσθημα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βαρύ θεσμικό ολίσθημα

Ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης κατήγγειλε προχθές "οργανωμένη προσπάθεια εισβολής" στο Κοινοβούλιο, κάνοντας μάλιστα λόγο για "γενική δοκιμή". Επιβεβαιώνοντας την καταγγελία, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για τις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας "να διαφυλάξει το πολίτευμα". Και τι κάνει η Ν.Δ.; Καταγγέλλει την ΕΛ.ΑΣ. ως... όργανο του ΣΥΡΙΖΑ και αμφισβητεί την πολιτειακή τάξη!

Διότι, τι άλλο σηματοδοτεί η χθεσινή δήλωση του γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. Κ. Τσιάρα στη Γιάννα Παπαδάκου ("Alpha 989"), "στην πραγματικότητα υπάρχει ένα ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης αυτής της κυβέρνησης"; Πόσο μάλλον όταν έρχεται μετά την κυριακάτικη δήλωση του προέδρου του κόμματος Κυρ. Μητσοτάκη, "οι τεχνητές πλειοψηφίες στη Βουλή είναι κούφιοι αριθμοί μπροστά στα εκατομμύρια των Ελλήνων που διαφωνούν"!

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. προέβη σε ένα βαρύ "θεσμικό ολίσθημα", όπως επισήμανε Στο Κόκκινο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

Ένα ολίσθημα που γίνεται ακόμα βαρύτερο καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση αποφεύγει να καταδικάσει ονομαστικά την Ακροδεξιά, οι δε αντιπρόεδροί της επιμένουν -έστω με διαφορά τόνου- στο παραμύθι της προβοκάτσιας και των "μπαχαλάκηδων" προσφέροντας βορά στις διαθέσεις της Ακροδεξιάς τους απλούς πολίτες, που θέλουν να διαδηλώνουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL