Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
O διάλογος για τη συμφωνία των Πρεσπών στην ΕΡΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

O διάλογος για τη συμφωνία των Πρεσπών στην ΕΡΤ

Με σειρά ενημερωτικών εκπομπών, η ΕΡΤ ανοίγει τον δημόσιο διάλογο για τη συμφωνία των Πρεσπών. Πολιτικοί, συνταγματολόγοι, ιστορικοί και δημοσιογράφοι καταθέτουν τις απόψεις και τα επιχειρήματά τους, εξηγούν και αναλύουν όλα τα άρθρα της συμφωνίας.

Απόψε το βράδυ, στην «Επόμενη Μέρα» με τον Σ. Κοτρώτσο, στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν οι αλλαγές στο σύνταγμα της γειτονικής χώρας, τα σενάρια για την κρίσιμη ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή αλλά και οι νέες ισορροπίες και πλειοψηφίες που διαμορφώνονται. Καλεσμένοι στο στούντιο της ΕΡΤ1 είναι ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θόδωρος Τοσουνίδης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης. Καλεσμένοι ακόμη στο στούντιο, ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Πέτρος Λιάκουρας και ο δημοσιογράφος Θανάσης Κάππος.

Επίσης, η ΕΡΤ3, με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, θα μεταδώσει ειδικό τριήμερο αφιέρωμα στην εκπομπή «Διά Ταύτα», μετά από δημοσιογραφική αποστολή στη γειτονική χώρα:

* Απόψε, ώρα 9.00, μεταδίδεται η συνέντευξη που παραχώρησε στον Χρήστο Γιαννούλη και τον Αλέξανδρο Μάρκου ο πρόεδρος της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι, μιλώντας αμέσως μετά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από το Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σύγκρουση με τον φυγά πρώην πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι και τις θέσεις της αλβανικής μειονότητας.

* Αύριο Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, στις 9.00, μεταδίδεται συζήτηση για τις οικονομικές σχέσεις των δύο κρατών και τις προοπτικές ανάπτυξής τους, με την επικεφαλής Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια Μπέττυ Λάρδα να παρουσιάζει τα στοιχεία για τη δραστηριότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και τον δημοσιογράφο Νίκο Φραγκόπουλο να αναφέρεται στη ζωή ενός Έλληνα στα Σκόπια.

* Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, στις 9.00, θα προβληθεί εκπομπή για τη Μονή του Τιμίου Προδρόμου στο Μπίγκορσκι, που συμπληρώνει μία χιλιετία ζωής. Ο ηγούμενος του μοναστηριού, Αρχιμανδρίτης Παρθένιος, αναφέρεται στις απόψεις της γειτονικής Εκκλησίας για τη συμφωνία των Πρεσπών, τις σχέσεις με τον ελληνικό κλήρο και τη θρησκευτική διάσταση των δύο ομόδοξων χωρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL