Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Δίπλα στα στρατοδικεία...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δίπλα στα στρατοδικεία...

"Θέλω να πω σ’ αυτόν τον εσμό των εθνοσκαντζόχοιρων ότι θα βάλω ένα αντίγραφο αυτής της αφίσας δίπλα στην καταδίκη μου από το στρατοδικείο της χούντας σε ισόβια κάθειρξη και δίπλα, επίσης, την αγωγή των απογόνων του στρατηγού Χρυσοχόου, που με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τον αποκαθηλώσαμε από τη Θεσσαλονίκη" απάντησε ο Τρ. Μηταφίδης χθες από το βήμα της Βουλής στις αφίσες που γέμισαν την πόλη.

Και για όσους δεν κατάλαβαν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε τι έγραφε ο Εμμανουήλ Ροΐδης το 1876: "Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του. Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τον πατριωτισμόν".

Από τα βέλη του βουλευτή δεν ξέφυγε ούτε ο Μάκης Βορίδης: "Καθώς τον άκουγα, αυθόρμητα μου ήρθαν στο μυαλό τα λόγια του προέδρου του Εκτάκτου Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης, του Θρασύβουλου Καραπάνου, που παρακαλούσε αργότερα, όταν τον έφεραν μπροστά στο δικαστήριο μαζί με άλλους στρατηγούς για τη δολοφονία του Γιώργη Τσαρουχά. Θυμάμαι στη δίκη μας που είπε στον Ηλία Οικονόμου ‘δεν τιμωρείται μόνο η παράνομη πράξη, αλλά και η παράνομη σκέψη’".

Ακούς Βορίδη και σκέφτεσαι στρατοδικεία. Λογικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL