Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Έκθετος ο Κ. Μητσοτάκης από Βέμπερ και Μπροκ για τη Συμφωνία των Πρεσπών (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έκθετος ο Κ. Μητσοτάκης από Βέμπερ και Μπροκ για τη Συμφωνία των Πρεσπών (Video)

«Επισήμως, η αντιπολίτευση δεν είναι απαραίτητη για την αποδοχή ενός συμβιβασμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αντιτίθεται στην εξεύρεση συμβιβασμού», δήλωσε ο Μ. Βέμπερ.

Όλοι συμφωνούν υπέρ της λύσης, στην εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες διαφωνία για το ονοματολογικό, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, αναφέρει ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιλώντας στο EURACTIV.com. 

Η Ν.Δ. έχει πει στο ΕΛΚ ότι θα αποδεχόταν μία «επικυρωμένη» συμφωνία αλλαγής ονομασίας

Η Νέα Δημοκρατία έχει πει στο EPP (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) ότι θα αποδεχόταν μία «επικυρωμένη» συμφωνία αλλαγής ονομασίας δήλωσε σε συνέντευξή του στο EURACTIV, ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής Έλμαρ Μπροκ.

Η συμφωνία για την αλλαγή της ονομασίας (της πΓΔΜ) θα είναι ψηλά στην ατζέντα των συναντήσεων που θα έχει η Α. Μέρκελ, εκτίμησε ο Ε. Μπροκ

Ρ. Σβίγκου: Περιμένουμε να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές

«Σήμερα μέχρι και ο κ. Βέμπερ, ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη για την προεδρία της Κομισιόν, μίλησε για μια θετική συμφωνία για την Ευρώπη και για τα Βαλκάνια. Περιμένουμε να δούμε πώς ο κ. Μητσοτάκης θα αποδεχθεί αυτές τις δηλώσεις, αν τις σχολιάσει, πράγμα το οποίο δεν νομίζω να κάνει» ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL