Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Aδ. Γεωργιάδης: ο έσχατος διασυρμός της Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Aδ. Γεωργιάδης: ο έσχατος διασυρμός της Ν.Δ.

Εδώ και πολύ καιρό, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδ. Γεωργιάδης έχει επιδοθεί σε έναν αξιοθρήνητο αγώνα να μπλοκάρει τις έρευνες για την υπόθεση Novartis.

Απειλεί τους εισαγγελείς, ανακατεύεται με τους προστατευόμενους μάρτυρες (αλήθεια, δεν θα χρειαζόταν μια άρση απορρήτου για τις επικοινωνίες που ομολόγησε ότι είχε με τον Μανιαδάκη;), βρίζει νυχθημερόν και ορκίζεται σκληρή εκδίκηση από το Τwitter.

Προφανώς έχει βαλθεί να εξευτελίσει με τον χειρότερο τρόπο το τεκμήριο της αθωότητάς του, αλλά αυτό είναι δική του υπόθεση. Καθώς και του κόμματος που τον έχει αντιπρόεδρο.

Χθες, όμως, ο κ. Γεωργιάδης ξεπέρασε κάθε όριο. Θεωρώντας, μάλλον, ότι δεν του φτάνουν τα 3 με 4 κανάλια στα οποία εμφανίζεται καθημερινά, έφερε το ζήτημά του στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, η οποία συζητούσε θέματα Δικαιοσύνης.

Με το γνωστό αγοραίο ύφος, που τον έβαλε στην πολιτική ως κήρυκα του χυδαιότερου ακροδεξιού λαϊκισμού, κατεδάφισε το επίπεδο της συζήτησης, με έναν ακόμα γύρο ύβρεων, τσαμπουκάδων και εκφράσεων του δρόμου μιλώντας, πάντοτε, για την προσωπική του υπόθεση και για τίποτα περισσότερο. Για να καταλήξει, τέλος, στην πρότασή του: να καταργηθεί η Εισαγγελία Διαφθοράς!

Δεν ξέρουμε αν με αυτή την πρακτική ο Άδ. Γεωργιάδης καταφέρνει να ελαφρύνει την θέση του. Αυτό που σίγουρα καταφέρνει είναι να γελοιοποιεί και να εξευτελίζει το κόμμα του. Και φτάνει μέχρι του σημείου να το εξευτελίζει ακόμα και σε μια σοβαρή θεσμική διαδικασία όπως η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση. Όχι μόνο με το ύφος του, αλλά και με τις προτάσεις που καταθέτει.

Είναι, φυσικά, ζήτημα της Νέας Δημοκρατίας το να επιτρέπει στον αντιπρόεδρό της να την καπελώνει και να την εκθέτει με τόσο απροκάλυπτο τρόπο. Ας το κοιτάξουν πάντως. Γιατί, μέσα σε όλα τα προβλήματα και τις ανεπάρκειες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Άδ. Γεωργιάδης είναι, προσωποποιημένος, ο έσχατος διασυρμός της.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΕΚΕΡΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL