Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
"Ξεκουκούλωμα" της Ν.Δ. στη Νovartis
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ξεκουκούλωμα" της Ν.Δ. στη Νovartis

Επιχείρηση "κουκουλώματος" των απειλών και ύβρεων που έχουν εξαπολύσει κατά των... κουκουλοφόρων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis επιδιώκουν στελέχη της Ν.Δ. Τα "βαθιά λαρύγγια", οι "συκοφάντες", οι "λασπολόγοι" και οι "συμμορίτες" προστατευόμενοι μάρτυρες μετατράπηκαν -εν μιά νυκτί- σε αξιόπιστα πρόσωπα που αποκάλυψαν τη "σκευωρία κατά του πολιτεύματος", σύμφωνα με πολιτικά στελέχη που αναφέρονται στην ογκώδη δικογραφία. Αρκούσε, γι' αυτή τη θεαματική μεταστροφή, ο ισχυρισμός του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα και νυν διωκόμενου για παθητική δωροδοκία Νίκου Μανιαδάκη ότι "μου ασκούνται διάφορες πιέσεις προκειμένου να παραδεχτώ ενοχές πολιτικών προσώπων"...

Από τους "συκοφάντες κουκουλοφόρους"...

"Αυτοί οι τρεις κουκουλοφόροι που δέχτηκε η Δικαιοσύνη να καταθέσουν ανώνυμα, τι ακριβώς φοβούνται; Ότι θα τους δολοφονήσει ο κ. Πικραμμένος ή ο κ. Σαμαράς; Ή ότι θα τους δείρει ο κ. Γεωργιάδης ή ο κ. Στουρνάρας;" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ., λίγες ημέρες αφότου η δικογραφία της Novartis διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Είχαν προηγηθεί οι σφοδρές αντιδράσεις των πολιτικών προσώπων που αναφέρονταν στη δικογραφία. "Να ξέρουν οι συκοφάντες ότι θα τους πάω μέχρι τέλους" απειλούσε ο Αντώνης Σαμαράς με αφορμή τη "στοχοποίησή" του στην υπόθεση Novartis. Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε (10/2) πως "προσπάθησαν να με εμπλέξουν σε μια βρωμερή υπόθεση. Χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις, με στημένους ανώνυμους μάρτυρες, με δικογραφία γεμάτη λάθη, που καταρρέει".

Αντίστοιχα, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης σημείωνε (7.2) πως "θα γίνει σκοπός της ζωής μου να κλείσω στη φυλακή τους συκοφάντες μάρτυρες και τα στελέχη της κυβέρνησης που εμπλέκονται στην υπόθεση".

Το μήνυμα ότι "θα βγουν οι κουκούλες, η κοινωνία δεν τσιμπάει" έστελνε, την ίδια περίοδο, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανέφερε ότι "επειδή υπάρχουν κουκουλοφόροι μάρτυρες, στημένοι, εγώ δεν ζητάω να βγάλουν την κουκούλα, εγώ ζητάω να έρθουν με την κουκούλα στην επιτροπή. Εάν πιστεύουν ότι θα τους προδώσει το σώμα τους, να έρθουν με ρόμπα".

Επιπλέον ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας εκτιμούσε "ότι οι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis τελούν κατά πάσα πιθανότητα υπό καθεστώς εκβίασης και τους έχει ζητηθεί να πουν αυτές τις αναίσχυντες συκοφαντίες".

...στους αξιόπιστους μάρτυρες

Η υπερασπιστική γραμμή ωστόσο του πρώην... κουκουλοφόρου μάρτυρα Νίκου Μανιαδάκη υιοθετήθηκε ακαριαία από ορισμένους υβριστές των προστατευόμενων μαρτύρων!

Ο Αντώνης Σαμαράς "τουίταρε" ότι επιβεβαιώνεται η θέση του "πως η υπόθεση αυτή είναι η χειρότερη σκευωρία συκοφαντίας και σπίλωσης που έχει υπάρξει ποτέ", ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι "η συνέντευξη Μανιαδάκη δημιουργεί ζητήματα πλήρους ακυρότητας της όλης διαδικασίας και πλήττει απολύτως την αξιοπιστία των εισαγγελέων Διαφθοράς". Δεν πέρασε απαρατήρητο ότι -εμμέσως πλην σαφώς- ο Κυριάκος Μητσοτάκης υιοθέτησε τις αναφορές του πρώην συμβούλου των υπουργών Υγείας καλώντας "όλους τους δικαστικούς λειτουργούς να υψώσουν ανάστημα και να αποκαταστήσουν το κύρος και την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης".

Δυσφορία "γαλάζιων" στελεχών

Σε αυτό το φόντο, "γαλάζια" στελέχη που διατηρούν αποστάσεις από την εθνικιστική πτέρυγα της Ν.Δ. επισημαίνουν στην "ΑΥΓΗ" πως "διαπράχθηκε εκ μέρους μας η εξής πολιτική αστοχία: Μετατρέψαμε σε 'σημαία' τα λεγόμενα ενός ανθρώπου που διώκεται για παθητική δωροδοκία και του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα αφότου επιχείρησε να διαφύγει". Εκφράζουν δε τη σιγουριά ότι "η ηγεσία θα στηρίξει τα στελέχη που αναγράφονται στην δικογραφία στον δρόμο για τις εκλογές"...

Πολιτικοί παρατηρητές του χώρου της Κεντροδεξιάς δηλώνουν σίγουροι πως τις επόμενες ημέρες η Ν.Δ. θα "επιχειρήσει να επινοήσει κυβερνητικά σκάνδαλα" επιστρατεύοντας "απίστευτα σενάρια πολιτικής ή ακόμα και επιστημονικής φαντασίας"...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL