Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.2°C18.5°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.8°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.9°C17.7°C
3 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
2 BF 67%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / ΝΟΔΕ Βραζιλίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / ΝΟΔΕ Βραζιλίας

Με περηφάνια διάβαζαν χθες στην Πειραιώς την ομιλία ορκωμοσίας του πολιτικού που “απελευθέρωσε τη Βραζιλία από τον σοσιαλισμό” και ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλο του Μάκη Βορίδη για τον αδελφό Μπολσονάρου.

Τα καθήκοντά του ανέλαβε με την αυγή του 2019 ο νέος Πρόεδρος της Βραζιλίας, με τον 63χρονο πρώην στρατιωτικό να ξεκαθαρίζει πως δεν θα επιτρέψει στις “καταστροφικές ιδεολογίες να διχάσουν τους Βραζιλιάνους” και να προσθέτει ότι υπό την διακυβέρνησή του οι Βραζιλιάνοι μπορούν να κερδίσουν μια καλύτερη ζωή μέσω της αξιοκρατίας, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους εν Ελλάδι οπαδούς της αριστείας και τους πολέμιους της Αριστεράς που είναι ικανή να ενώνει κάτι βόρειους γυφτογείτονες για να διχάσει τους Έλληνες.

Με μια ομιλία βγαλμένη από την ψυχή και την καρδιά της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας περιέγραψε την επόμενη ημέρα μιας κυβέρνησης στην οποία θα μπορούσε άνετα να κάνει πολιτική καριέρα ο Μάκης Βορίδης του “πρέπει να υπάρξει στρατηγική ήττα των ιδεών της Αριστεράς για να μην ξαναβρεθεί στην εξουσία με οποιαδήποτε μορφή της” ώστε να εξηγήσει στον Μπολσονάρου πως “πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές”.

Έτοιμος είναι πλέον ο νέος Πρόεδρος της Βραζιλίας να κάνει πράξη όσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στο μυαλό του για το μέλλον των πολιτικών του αντιπάλων με το αξέχαστο “να τελειώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο γι' αυτά που κάνει αλλά και γι' αυτά που πιστεύει”.

Είναι αυτή η νέα Δεξιά που, συνδυάζοντας τον νεοφιλελυθερισμό της οικονομίας με ό,τι πιο πολιτικά ακραίο κυκλοφορεί στους συντηρητικούς κύκλους σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο, μπορεί να διατηρεί τα εθνικά και τοπικά της χαρακτηριστικά αλλά ταυτόχρονα παράγει και μια παγκοσμιοποιημένη τάση επιστροφής σε αρχές και μεθόδους που στο παρελθόν πλήγωσαν και τραυμάτισαν ανεπανόρθωτα τον πλανήτη.

Γιατί όσο μακρινές και ιδιαίτερες μπορεί να φαντάζουν οι ακρότητες του Βραζιλιάνου Προέδρου άλλο τόσο οικεία ακούγονται τα οράματά του για την επιβολή μιας ιδιαίτερης εκδοχής του δόγματος “νόμος και τάξη” όπου θα αφορά τον νόμο των αγορών και της κυριαρχίας των οργάνων της τάξης. Γιατί μη νομίζετε. Κι ο Άδωνις Γεωργιάδης στις ΝΟΔΕ που πάει και μιλάει τα ίδια λέει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL