Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.8°C25.8°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.5°C23.8°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.1°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
23 °C
21.5°C23.8°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.1°C24.1°C
2 BF 43%
Προσφορά της Δεξιάς, αλυτρωτισμός και απομόνωση!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προσφορά της Δεξιάς, αλυτρωτισμός και απομόνωση!

Η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού ήταν άκρως χαρακτηριστική του τυχοδιωκτισμού με τον οποίο πολιτεύεται για να κατακτήσει την εξουσία. Διαστρεβλώνοντας και υποτιμώντας όλα τα επίσημα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα της προόδου της χώρας και το έργο της εξόδου από τα Μνημόνια, στα οποία οδηγηθήκαμε από τη χρεοκοπία του σαπισμένου δικομματισμού, καταφεύγει στη διαστρέβλωση, στο μίσος και στην επικίνδυνη πατριδοκαπηλία.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ σαμποτάζ που επιχείρησε πιέζοντας ματαίως τις «φίλιες» δυνάμεις της Ευρώπης και το ΔΝΤ, ώστε με την περικοπή των συντάξεων να κλειδώσει τη νίκη στις προσεχείς εκλογές, απέτυχε και έχει μείνει με μοναδικό όπλο τη συμφωνία των Πρεσπών. Αγνόησε τον συμβιβασμό που υπηρέτησαν ο πατέρας του, ο Κώστας Καραμανλής και η αδελφή του, που αφορά τη σύνθετη ονομασία, και κατέφυγε στο θέμα της εθνότητας και της γλώσσας.

Η ΖΩΗ όμως εκδικείται. Στο μεν θέμα της γλώσσας όλοι μάθανε ότι η μακεδονική γλώσσα είναι κωδικοποιημένη στον ΟΗΕ από το 1977 με κυβέρνηση Κ. Καραμανλή, παρουσία ελληνικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον υπουργό Πολιτισμού Κ. Τρυπάνη και μεταξύ των μελών της τον κυβερνητικό γλωσσολόγο Γ. Μπαμπινιώτη (!). Επισημαίνεται, επίσης, ότι η ελληνική αντιπροσωπεία δεν πρόβαλε την παραμικρή αντίρρηση, ούτε καν πρόσθεσε έναν αστερίσκο, έτσι, για την τιμή των όπλων της εθνικοφροσύνης.

ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ η εθνότητα. Πάει κι αυτή όμως, όπως τον ενημέρωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή. «Από την ημέρα που θα τεθεί σε ισχύ η τροπολογία ΧΧΧΙΙΙ, που κατατέθηκε στη Βουλή των Σκοπίων (και ψηφίστηκε!) στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, η υπηκοότητα θα είναι 'μακεδονική / πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας'». Οι συγκεκριμένες προτάσεις ουσιαστικά διευκρινίζουν ότι οι Πρέσπες δεν αναγνωρίζουν εθνότητα, αλλά μόνο ιθαγένεια, δηλαδή τον νομικό δεσμό του πολίτη με το κράτος. Ποιον λόγο μπορεί να ανακαλύψει τώρα για να συνεχίσει να λέει όχι;

ΓΙΑ ΟΛΑ αυτά έσπευσε να κατηγορήσει την κυβέρνηση για προδοτική συναλλαγή! Ότι έδωσε τη συμφωνία των Πρεσπών για να εξασφαλίσει τη μη περικοπή των συντάξεων! Και όταν τον ρώτησε ο πρωθυπουργός με ποιους έκανε τη συναλλαγή, με τον Γιούνκερ, τη Μέρκελ τον Μακρόν, κρύφτηκε για ακόμα μια φορά.

ΤΟ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ και επικίνδυνο μπατάρισμα της Ν.Δ. προς τα ακροδεξιά δεν έχει προηγούμενο και συνιστά απειλή για το μέλλον της παράταξης και της χώρας ως πυλώνα του κοινοβουλευτικού δημοκρατικού συστήματος. Μπατάρισμα που ερέθισε τη Χρυσή Αυγή, η οποία πρότεινε κυβερνητική συνεργασία με το κόμμα όπως το εξέλιξε ο Κυριάκος!

«ΚΑΠΟΙΑ στιγμή θα πρέπει όλοι να αποφασίσουμε να αποβάλουμε τη βαλκανική νοοτροπία και να γίνουμε πραγματικοί Ευρωπαίοι» σημείωσε ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Δημήτρης Κρεμαστινός και τόνισε ότι «κάποτε πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε μια μικρή χώρα και οι πρωθυπουργοί πρέπει να ελίσσονται για το συμφέρον της χώρας μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων. Μπορεί να κάνουν λάθη, όμως με τίποτα δεν μπορεί να χαρακτηριστούν προδότες».

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δεν υπάρχει άλλος ψύχραιμος στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. Μηδενός εξαιρουμένου του τελευταίου του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, του Σκανδαλίδη, όλοι ακολουθούν τυφλά τη Ν.Δ. αναλαμβάνοντας μεγάλο μέρος του κόστους. Το μαγαζί μικραίνει διαρκώς επικίνδυνα και γίνεται αποκρουστικό, με συνεχείς αποχωρήσεις και τους μετακινούμενους βουλευτές του Ποταμιού να μεταπηδούν απευθείας στη Ν.Δ.!

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ είναι αν μπορεί μια κυβέρνηση με τις αντιλήψεις και το ήθος του Κυριάκου να οδηγήσει τη χώρα σε ένα λαμπρό μέλλον. Πώς; Με εχθρούς παντού; Με έξαρση του εγχώριου αλυτρωτισμού; Με παραχώρηση της Βαλκανικής οντότητας που διψά για συνεργασίες στην Άγκυρα, που πίεζε για ματαίωση της συμφωνίας των Πρεσπών;

ΠΟΙΑ σοβαρή ξένη επιχείρηση θα ποντάρει τις επενδύσεις της σε μια χώρα με τέτοιο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον; Ποιες ελληνικές επιχειρήσεις, πλην εκείνων του Μαρινάκη και του Αλαφούζου, θα ικανοποιηθούν με τον εθνικόφρονα απομονωτισμό; Και όλα αυτά με τη μετακίνηση της χώρας σε περίπτωση επικράτησης του Κυριάκου και των ακολούθων του στο κλαμπ των ευρωσκεπτικιστών, των ομοϊδεατών ακροδεξιών Όρμπαν, Σαλβίνι, Κουρτς και Λεπέν. Είναι πρόοδος και η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

ΤΙ ΩΡΑΙΟ περιβάλλον για ανάπτυξη και ευημερία! Για τους εμπόρους του πατριωτισμού, όμως, τίποτε δεν έχει σημασία. Η κατάληψη της εξουσίας με ψέματα και απειλές είναι ο μοναδικός τους στόχος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL