Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.4°C26.9°C
3 BF 58%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
21.3°C28.2°C
2 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
21.6°C24.0°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
22.1°C26.9°C
5 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
28 °C
27.9°C27.9°C
0 BF 26%
Τεχνητή ένταση από τον Κ. Μητσοτάκη με στόχο τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τεχνητή ένταση από τον Κ. Μητσοτάκη με στόχο τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση (Video)

Μια ένταση που όπως φάνηκε στη συνέχεια, από την άμεση αντίδραση "πηγών της ΝΔ"  που καταφέρθηκαν εκτενώς ενάντια στον Προέδρο της Βουλής, ήταν στοχευμένη από τον Κ. Μητσοτάκη σε μια επίδειξη αυταρχισμού και προσβολής του Κοινοβουλίου.

Την ώρα που ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του συνεδρίου της ΝΔ, μια παρατήρηση βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ από το έδρανό της διέκοψε την ομιλία του. Ο κ. Μητσοτάκης την διέταξε να περάσει έξω.

https://www.youtube.com/embed/MwyD9oP3ods

«Αν είστε κουρασμένη να βγείτε έξω» είπε ο κ. Μητσοτάκης προς την βουλευτή, ενώ ο Νίκος Βούτσης σύστησε προς τον πρόεδρο της ΝΔ: «Σας παρακαλώ να μιλάτε δια εμού».  

«Δεν είστε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν μπορείτε ή αν δεν θέλετε να προεδρεύτε να κατεβείτε κάτω» αντέδρασε με σφοδρότητα ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας και την αντίδραση του Προέδρου της Βουλής ο οποίος τον ρώτησε: «γιατί προκαλεί τεχνητή ένταση». 

Από κει και μετά, η ένταση ανάμεσα στους δύο κορυφώθηκε, με τον Κ. Μητσοτάκη να λέει «θα επιβάλω εγώ την τάξη» και τον κ. Βούτση να συνεχίζει: «Τι πράγματα είναι αυτά; Αυτόν τον αυταρχισμό αλλού. Όχι στον πρόεδρο της Βουλής!». 

«Μην ουρλιάζετε. Γιατί ουρλιάζετε; Έχετε αποποιηθεί τον ρόλο σας. Είμαστε σε προεκλογική περίοδο» επανήλθε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Βούτση, με τον πρόεδρο της Βουλής να σχολιάζει: «Εσείς είστε εδώ και τέσσερα χρόνια σε προεκλογική περίοδο».  

Η απάντηση συνεργατών του κ. Βούτση στις "πηγές της ΝΔ" ήταν «όλοι είδαν και αντιλήφθηκαν ποιος σέβεται τον ρόλο και την θεσμική του συμπεριφορά», απάντησαν συνεργάτες του προέδρου της Βουλής, συμπληρώνοντας: «Ουδέν άλλο σχόλιο».  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL