Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Δ. Παπαδημούλης: Αυτές οι ευρωεκλογές είναι οι κρισιμότερες των τελευταίων ετών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Παπαδημούλης: Αυτές οι ευρωεκλογές είναι οι κρισιμότερες των τελευταίων ετών

 αυτό τόνισε στην ομιλία του στην εκδήλωση που οργάνωσε απόψε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. Και προσέθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προοδευτικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις σε Ελλάδα και Ευρώπη στηρίζουν την πρώτη πρόταση, η ΝΔ και οι νεοφιλελεύθερες και ακροδεξιές δυνάμεις τη δεύτερη».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσε τους πολίτες «να ψηφίσουν με ανοιχτά μάτια και αυτιά στις επερχόμενες ευρωεκλογές, να δουν τι έκαναν όσοι εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην Ευρώπη την προηγούμενη πενταετία, να δουν το "φύλλο αγώνα", και να αποφασίσουν να στηρίξουν εκείνα τα πρόσωπα και τις πολιτικές δυνάμεις που προσπάθησαν για ένα καλύτερο αύριο για τους πολίτες, μακριά από διχαστικές ρητορικές και εθνικιστικές αγκυλώσεις».

Υπογράμμισε επίσης ότι «ως επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και ως ο μόνος Έλληνας αντιπρόεδρος, θέλω να σας πω ότι σε μια 5ετία, που η Ευρώπη δυστυχώς έκανε βήματα προς τα πίσω, εμείς καταφέραμε αρκετά πράγματα», σημειώνοντας πως τα αυτά θετικά βήματα αφορούν στην «απόκρουση των ακραίων πολιτικών του "δόγματος Σόιμπλε", στην οικοδόμηση πλατιών πολιτικών συμμαχιών, στην έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια και την ύφεση, στη σταδιακή βελτίωση των οικονομικών και κοινωνικών δεικτών».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης προσέθεσε ακόμα ότι «εν μέσω μεγάλων δυσκολιών, η Ελλάδα κατάφερε να είναι πρώτη στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων», και αυτή η δουλειά οφείλεται, όπως είπε, στη συνεργασία που είχε με τον πρωθυπουργό και με το οικονομικό επιτελείο». Όμως, «τίποτα δεν ήταν δεδομένο, και όλα τα θετικά βήματα προέκυψαν μέσα από μεγάλη προσπάθεια και συντονισμό».

Για τις προοδευτικές συμμαχίες στο Ευρωκοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες ήταν η δημιουργία της "Προοδευτικής Συμμαχίας", του Progressive Caucus, από ευρωβουλευτές των ομάδων της Αριστεράς, των Πράσινων και των Σοσιαλιστών, όπου είχα τη χαρά να συμβάλλω από την αρχή σε αυτή την προσπάθεια». Η πρωτοβουλία, θύμισε, «ξεκίνησε ως ομάδα στήριξης και αλληλεγγύης προς την ελληνική κυβέρνηση Τσίπρα και τον ελληνικό λαό, και εξελίχθηκε σε πλατφόρμα διαλόγου και δράσεων για μείζονα ευρωπαϊκά θέματα, όπως ο ευρωπαϊκός πυλώνας κοινωνικών δικαιωμάτων, το ευρωπαϊκό δημόσιο χρέος, οι δικαιωματικές πολιτικές, η πρόταση για τη δημιουργία ενός βιώσιμου, δίκαιου και οικολογικού μοντέλου ανάπτυξης, η ενίσχυση των πολιτικών συνοχής, η πίεση προς Κομισιόν και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την προώθηση των αναγκαίων θεσμικών μεταρρυθμίσεων σε ΕΕ και Ευρωζώνη».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ανέφερε με έμφαση ότι «η Προοδευτική Συμμαχία, και ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα, αποτελούν ισχυρή παρακαταθήκη για το μέλλον, για να καταφέρουμε να ενισχύσουμε τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς, να δυναμώσουμε τις προοδευτικές συμμαχίες και να "χτίσουμε" προοδευτικές πλειοψηφίες στην επόμενη σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου την περίοδο 2019-2014».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL