Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Ποιες Πρέσπες; Οι συντάξεις είναι το θέμα του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ποιες Πρέσπες; Οι συντάξεις είναι το θέμα του

Απλή λογική: Αν ο Κ. Μητσοτάκης πιστεύει στα σοβαρά ότι η κυβέρνηση παζάρεψε το μακεδονικό με τις συντάξεις, προφανώς θεωρεί ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν να λυθεί το μακεδονικό εις βάρος της Ελλάδας.

Γι' αυτό προφανώς έδωσαν στον Τσίπρα τις συντάξεις, ώστε να υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών. Αν λοιπόν ο Κ. Μητσοτάκης πιστεύει κάτι τέτοιο, όφειλε να το έχει πει ανοιχτά και δημόσια και μάλιστα να το πει και στους ίδιους. Όμως ο Κ. Μητσοτάκης δεν έκανε κάτι τέτοιο. Αντ’ αυτού, έστειλε τη Μαρία Σπυράκη να πιει καφέ με τον Ζάεφ. Ενώ στους εταίρους του, στο ΕΛΚ, άφηνε να εννοηθεί ότι “δεν θα ήταν εντελώς αρνητικός” στη συμφωνία.

Επιπλέον, αν ο Κ. Μητσοτάκης πιστεύει σοβαρά ότι έγινε παζάρι του μακεδονικού με τις συντάξεις, όφειλε να το επισημάνει όταν υπογράφτηκε η συμφωνία των Πρεσπών. Και να μην περιμένει να κλείσει το θέμα των συντάξεων για να το πει. Θα το έλεγε στον Μοσκοβισί, όταν ο επίτροπος επισκέφθηκε την Ελλάδα τον περασμένο Αύγουστο. Αντ' αυτού, του ζήτησε να μην ακυρωθούν οι περικοπές επικαλούμενος τη ζημιά που θα πάθαινε το κόμμα του -όχι η χώρα.

Το ίδιο ακριβώς ζήτησε και από τη Μέρκελ. “Μην τους δώσετε τις συντάξεις γιατί μας κρεμάτε”. Το μακεδονικό ούτε που του πέρασε από το μυαλό τότε. Του πέρασε όταν κατάλαβε ότι θα συρθεί στη Βουλή για να ψηφίσει την ακύρωση των περικοπών.

Ο Κ. Μητσοτάκης είναι υπερπατριώτης ενάντια στις συντάξεις και τυχοδιώκτης ενάντια στις Πρέσπες. Θα ήταν γραφικός αν δεν δούλευε τόσο εντατικά για λογαριασμό της Ακροδεξιάς.

Τώρα είναι και επικίνδυνος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL