Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Σταύρο, χάσαμε, ας μην ρεζιλευτούμε...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σταύρο, χάσαμε, ας μην ρεζιλευτούμε...

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ έχουν πυκνώσει γύρω από τη στάση του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ποταμιού. Θα κατέβει στις εκλογές; Θα συνεργαστεί με τη Ν.Δ., αφού το ΚΙΝ.ΑΛΛ. απορρίφθηκε μετά πολλών επαίνων; Ο ίδιος έσπευσε να διαψεύσει τις φήμες που τον έφερναν ένα βήμα πριν την επίσημη συνεργασία με τη Ν.Δ. με εξασφαλισμένη βουλευτική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Έπειτα από δύο μέρες έσπευσε να διαψεύσει και την αλλαγή θέσης σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά όπως αποκάλυψε ο βουλευτής Σπ. Δανέλης: «Γίνεται προσπάθεια για να αλλάξουμε τη γραμμή μας».

ΚΑΤΑ συνέπεια, ο μόνος δρόμος που του απομένει είναι να συνεχίσει την πορεία του με το Ποτάμι, καθώς πολιτική χημεία με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν δημιουργήθηκε ποτέ και άλλος υποψήφιος εταίρος δεν υπάρχει. Μόνο που αυτή τη φορά η είσοδος της Βουλής μοιάζει απρόσιτη και από τη μικρή Κοινοβουλευτική Ομάδα, πλην του πιστού Μαυρωτά, δεν υπάρχει άλλος να ακολουθήσει.

ΑΔΟΞΟ μοιάζει το τέλος ενός φιλόδοξου νέου, που δεν είχε το ταλέντο και την ικανότητα να δει μακριά. Να αφουγκραστεί τους πόθους της κοινωνίας και την ανάγκη επανίδρυσης της χώρας που σάπισε από την κλεπτοκρατία των τελευταίων ετών της μεταπολίτευσης.

ΟΤΑΝ οι δημοσκοπήσεις έδειξαν πως το Ποτάμι, για να επιβιώσει, θα έπρεπε να μπει στον συνεταιρισμό του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ο αρχηγός δεν είχε άλλη επιλογή. Πλην όμως, διαπίστωσε ότι αποτελεί απλώς προίκα της Φώφης, που κουμαντάριζε μόνη και χωρίς δημοκρατικό έλεγχο το μαγαζί. Έτσι, αντί να «πουληθεί» στον Κυριάκο με μεσάζοντα, αποχώρησε.

ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ όμως να ανοιχτεί σε άλλες δυνάμεις και πρόσωπα από τον δημοκρατικό χώρο ώστε να ανανεώσει και να δυναμώσει τη σύνθεση της κίνησής του. Δεν πήρε καμιά τέτοιου είδους πρωτοβουλία. Δεν ζήτησε συναντήσεις και διάλογο για να ενώσει όσους δεν δέχτηκαν να γίνουν πρόβατα στο μαντρί της Φ. Γεννηματά. Και δεν το έκανε διότι ήθελε να μείνει απόλυτο αφεντικό της ιδιοκτησίας του.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ είναι σοβαρό πράγμα και είναι λάθος να τη θεωρείς παιχνίδι που δεν χαλάει ποτέ. Το μεταμοντέρνο πείραμα του Ποταμιού απέτυχε, όπως και πολλά άλλα, διότι δεν υπήρχαν αρχές, ήθος και λόγος που να συγκινεί μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Διότι αν υπήρχαν τουλάχιστον αρχές, δεν θα έβρισκαν θέση ο Φωτήλας και ο Ψαριανός να πιάσουν καρέκλα με παχυλό μισθό στη Βουλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL