Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Κ. Παπανάτσιου: Καταργούμε τον ΕΦΚ στο κρασί, στηρίζουμε την παραγωγή οίνου στην χώρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Παπανάτσιου: Καταργούμε τον ΕΦΚ στο κρασί, στηρίζουμε την παραγωγή οίνου στην χώρα

Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, προσθέτοντας πως "το οικονομικό επιτελείο θα προβεί σε κάθε ενέργεια προκειμένου να στηρίξει τα παραγωγικά πλεονεκτήματα της χώρας".

Στη δήλωσή της στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, η υφυπουργός Οικονομικών επισημαίνει επίσης ότι "έχει ήδη γίνει ξεκάθαρο ότι ο δημοσιονομικός χώρος που δημιουργείται από την υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας, θα αξιοποιείται για να «επιστρέφει» στο λαό, για την ανακούφιση από βάρη που φορτώθηκε η κοινωνία την περίοδο των μνημονίων. Έτσι, θα υπάρχει μόνιμος δίαυλος επικοινωνίας με τους εκπροσώπους όλων των κλάδων, όπως υπήρξε από την πρώτη στιγμή με τον κλάδο των οινοπαραγωγών".

Σημειώνεται ότι το απόγευμα στη Βουλή, και παρουσιάζοντας την τροπολογία για την κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί, μετά και τη σχετική εξαγγελία του πρωθυπουργού, η κ. Παπανάτσιου είχε επισημάνει πως "καταργούμε τη διάταξη, δεν προβλέπεται στον προϋπολογισμό. Ένα ακόμα μνημονιακό μέτρο» φτάνει στο τέλος του".

Ικανοποίηση από τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου

Στο μεταξύ, την ικανοποίηση του για την κατάθεση της τροπολογίας, μέσω της οποίας μηδενίζεται ο συντελεστής του φόρου στο κρασί, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου.

«Συγχαίρουμε την Κυβέρνηση για την βούλησή της να κλείσει αυτό το οδυνηρό για όλους κεφάλαιο» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σ.Ε.Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL