Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Αλυτρωτισμός με θυμό, μίσος και βία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλυτρωτισμός με θυμό, μίσος και βία

ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ μέρες, σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ είχαν έναν νεαρό μαθητή από εκείνους που διαδήλωναν στη Θεσσαλονίκη κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Τον ρώτησαν γιατί κινητοποιήθηκε και τι ζητά. Και μείναμε όλοι άφωνοι από την απάντηση. Αφού δυσκολεύτηκε να βρει λόγια, κατάφερε τελικά και είπε: «Είναι κακή αυτή η συμφωνία για μας, γιατί τόσα χρόνια έχουμε αυτό το όνομα και δεν θέλουμε να μας το πάρουνε, γιατί ήδη παίρνουνε πολλά πολλοί και από άλλα κράτη και χώρες, πράγματα ελληνικά».

ΙΣΩΣ θα ήταν χρήσιμο να ρωτηθεί ο νεαρός τι εννοεί. Να ρωτηθεί τι κερδίζουμε εάν η συμφωνία ναυαγήσει και μετά όλες οι χώρες αναγνωρίσουν τη γειτονική χώρα με το όνομα σκέτο Μακεδονία, φορτώνοντας στην πατρίδα μας έναν σκοταδιστικό, εκτός τόπου και χρόνου αλυτρωτισμό.

ΔΙΟΤΙ αλυτρωτισμός είναι το σύνθημα «Στα όπλα, στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια» που φώναξαν ο νεαρός και οι συμμαθητές του. Διότι σκοταδισμός και επικίνδυνος αλυτρωτισμός είναι το σύνθημα του μητροπολίτη Κόνιτσας να απελευθερώσει ο ελληνικός στρατός τη Βόρεια Ήπειρο!

Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ του αλυτρωτισμού που βάραινε τη γειτονική χώρα αντιμετωπίστηκε με σύνεση από τη νέα κυβέρνηση της ΠΓΔΜ όπως αποδείχτηκε από τη συμφωνία των Πρεσπών και ξεφύτρωσε στη δική μας χώρα από πονηρούς πολιτευτές. Να βγει εκτός Βαλκανίων η Ελλάδα, να αφήσει αυτή τη μεγάλη βαλκανική οντότητα των 75 εκατομμυρίων ανθρώπων σε άλλους, ώστενα κάνουν εκείνοι πολιτικό και οικονομικό παιχνίδι.

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ αυτός ο ολέθριος απομονωτισμός; Για να χειραγωγήσουμε και να θυμώσουμε πολλούς Έλληνες, ώστε να ψηφίσουν για νέο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και μαζί να βρουν περισσότερο χώρο οι ναζιστικές, ρατσιστικές και μισαλλόδοξες αντιλήψεις. Μίσος, θυμός και βία για όσους δεν συμφωνούν μαζί τους.

ΚΙ ΟΤΑΝ με το καλό ο μαθητής και οι συμμαθητές του τελειώσουν το σχολείο και πρέπει να εργαστούν, θα φωνάζουν «Θέλουμε δουλειές και όχι ανεργία». Μόνο που για να υπάρχουν δουλειές, απαιτείται συνεργασία και καλή γειτονία. Απαιτείται φιλική διάθεση για τα εξαγώγιμα ελληνικά αγαθά και υπηρεσίες.

ΜΠΟΡΕΙ η Ελλάδα να γίνει ένα ελκυστικό brand name, μια φιλόξενη χώρα πρώτης επιλογής για όσους θέλουν να τη γνωρίσουν, να απολαύσουν τις ομορφιές της και να ανακαλύψουν τον πολιτισμό της. Ποιον πολιτισμό θα τους γνωρίσουμε αγαπητέ μας νεαρέ από τη Θεσσαλονίκη;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL