Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Η Ν.Δ. του Κυριάκου έστρωσε το χαλί στους φασίστες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ν.Δ. του Κυριάκου έστρωσε το χαλί στους φασίστες

Τις τελευταίες ημέρες η Χρυσή Αυγή βρήκε έδαφος στα σχολεία πλασάροντας έναν εγχώριο αλυτρωτισμό για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών. «Στα όπλα, στα όπλα, να πάρουμε τα Σκόπια» φώναζαν διαδηλωτές μαθητές στη Θεσσαλονίκη! Μίσος για όσους διαφωνούν και εθνικό μεγαλείο σε έναν κόσμο όπου η εθνική ισχύς χτίζεται πλέον με ειρηνικά μέσα. Με την οικονομική πρόοδο και την ευημερία των πολιτών.

Ο ΝΕΟΣ που φωνάζει αυτό το σύνθημα πού θα σπουδάσει; Και αφού σπουδάσει, πού θα βρει δουλειά για να προκόψει και να ευημερήσουν αυτός και η οικογένεια του; Νέος είναι, όλα αυτά φαντάζουν πολύ μακρινά. Και αυτό το ξέρουν καλά οι στρατολογητές, που μέσα από συμμοριακές οργανώσεις καλλιεργούν και πουλάνε την αυταπάτη του άτρωτου που έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί ομαδική βία.

ΑΥΤΟΙ κάνουν τη δουλειά τους. Η δουλειά της Ν.Δ. ποια ακριβώς είναι και πώς θα μπορούσε να εμποδίσει τη φασιστική εισβολή στα σχολεία; Αλλά πώς να την εμποδίσει, όταν η ηγεσία της έστρωσε το χαλί όταν τάχθηκε εναντίον της συμφωνίας με μοναδικό κριτήριο το εκλογικό όφελος που θα μπορούσε να την οδηγήσει στην εξουσία;

ΚΑΙ ΤΑΧΘΗΚΕ κατά παρότι δεκάδες στελέχη της, μηδέ του Καραμανλή και της Ντόρας εξαιρουμένων, κινήθηκαν, όταν διαχειρίστηκαν το θέμα αυτό, στην ίδια γραμμή με τη σημερινή κυβέρνηση! Οι διά της σιωπής ευθύνες τους είναι τεράστιες. Εδώ πρόκειται για θέμα που προσπερνά τα όρια της αντιπολίτευσης. Πρόκειται για επικίνδυνη απόκλιση από τα εθνικά συμφέροντα, που οδηγεί τη διεθνή κοινότητα, στην περίπτωση ναυαγίου της συμφωνίας, στην αποδοχή του όρου σκέτη Μακεδονία για τη γειτονική μας χώρα.

ΕΦΤΑΣΑΝ αυτοί, οι οπαδοί του «Μένουμε Ευρώπη», μέχρι του σημείου να διαχωρίζουν τη θέση τους από τους Ευρωπαίους εταίρους και τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ. Να ταυτίζονται με τα συμφέροντα του Ερντογάν και του Πούτιν στα Βαλκάνια! Τι κατάφεραν; Κατάφεραν να στρώσουν το έδαφος στη Χρυσή Αυγή και τώρα σκέπτονται αν πρέπει να αντιδράσουν, υπολογίζοντας ότι δεν μπορεί να καρπωθεί όλα τα οφέλη η Χρυσή Αυγή, κάτι θα περισσέψει και για τη Ν.Δ.! Επιχειρούν να φανατίσουν και να θυμώσουν τον κόσμο για να αποσπάσουν την ψήφο του.

ΜΕ ΤΟΥΤΑ και με κείνα κατάφεραν τελικά να ισχυροποιήσουν την κυβέρνηση, η οποία θεωρείται πλέον πυλώνας σταθερότητας στη σημερινή δοκιμασία που βιώνει η Ε.Ε. Δοκιμασία εκ των έσω, στην οποία πρωταγωνιστούν χώρες με την υποστήριξη της Μόσχας, και εκ των έξω με τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο, που κήρυξε εμπορικούς πολέμους.

ΚΑΙ ΠΕΣ ότι γίνεται πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης. Τι ακριβώς θα κάνει για τη συμφωνία των Πρεσπών; Θα παρακαλέσει τον Νίμιτς να αρχίσει νέο κύκλο διαβουλεύσεων για να φανεί ότι κάτι αλλάζει; Άλλη δουλειά δεν έχει ο Νίμιτς, που διαμήνυσε ότι, αν ναυαγήσει αυτή η συμφωνία, θα χρειαστούν 25 χρόνια για να φτάσουμε στο ίδιο σημείο.

ΜΕ ΛΙΓΑ λόγια πολλά αναμένεται να συμβούν στο εσωτερικό της Ν.Δ. με την προώθηση των ακροδεξιών και την απομόνωση των μετριοπαθών και του αποκαλούμενου καραμανλικού μπλοκ. Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι τελικά με τις πολιτικές επιλογές του Κυριάκου η Ν.Δ. θα καταφέρει να φτάσει πραγματικά ενωμένη μέχρι τις εκλογές.

ΚΑΘΩΣ τα διεθνή κέντρα, εκείνα που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις κινήσεις στην παγκόσμια σκακιέρα, τρομάζουν στην ιδέα να προκύψει στην Αθήνα ένας νέος Όρμπαν που θα αποσταθεροποιεί τις κρίσιμες ευρωπαϊκές ισορροπίες, δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ πολλές κρίσιμες δικαστικές εκκρεμότητες μεγάλων οικονομικών και πολιτικών σκανδάλων, όπως για παράδειγμα η περίπτωση της Novartis, όπου οι κατέχοντες τα στοιχεία και τις αποδείξεις ενοχής δεν θα διστάσουν καθόλου να τα κοινοποιήσουν στην Αθήνα.

ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ υποστηρικτές του Κυριάκου, όπως ο Μαρινάκης, είναι πολύ μικροί για να αντιδράσουν. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση συγχώνευσης της ναυτιλιακής εταιρείας του κουμπάρου, η οποία απορροφήθηκε από αμερικανικώς συμφερόντων εταιρεία της οικογένειας του σημερινού υπουργού Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος και πανηγυρίστηκε ως θρίαμβος εμπιστοσύνης των Αμερικανών προς τον κ. Βαγγέλη από τα “Νέα” και τον Άδωνι! Μόνο, που πράγμα πρωτοφανές, έφτασε στο σημείο να αντιδράσει δημοσίως ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ δηλώνοντας στον αντιπρόεδρο του Κυριάκου: «Οι τίτλοι των εφημερίδων είναι λάθος, φίλε μου». Κατάλαβες, Κυριάκο;

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL