Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Ο επικίνδυνος κατήφορος της "ενημέρωσης"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Ο επικίνδυνος κατήφορος της "ενημέρωσης"

Στις 22.3.2018 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, προβλήθηκε η συνέντευξη μιας κυρίας που αυτοσυστήθηκε στον ρεπόρτερ του καναλιού ως “σύζυγος ενός μάχιμου ιπτάμενου της Πολεμικής Αεροπορίας” δηλώνοντας πόσο πολύ ανησυχεί κάθε μέρα για τον σύζυγό της, ειδικά “όταν δεν απαντάει στο τηλέφωνο”. Στο “ρεπορτάζ” η γυναίκα αυτή είχε εμφανιστεί με το όνομα “Κατερίνα Παπαϊσιδώρου” συμπληρώνοντας ότι έχει “ένα μικρο παιδάκι που τη ρωτάει που είναι ο μπαμπάς”, όταν ο... ιπτάμενος σύζυγός της απουσιάζει.

Το ρεπορτάζ του καναλιού παρουσιάστηκε με τίτλο “Οι ηρωίδες γυναίκες των μάχιμων στρατιωτικών μας” παρότι η πρωταγωνίστρια, όπως εκ των υστέρων μάθαμε δεν ονομαζόταν Κατερίνα Παπαϊσιδώρου, αλλά Αθανασία (Νάνσυ) Παναγιώτου, δεν ήταν παντρεμένη με μάχιμο ιπτάμενο της Πολεμικής Αεροπορίας και φυσικά δεν είχε ούτε τρίχρονο παιδάκι να τη ρωτάει “πού είναι ο μπαμπάς”.

Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα και συγκεκριμένα στις 21.11.2018 από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με την υπογραφή του ίδιου ρεπόρτερ που είχε ανακαλύψει τη “σύζυγο ενός μάχιμου ιπτάμενου της Πολεμικής Αεροπορίας”, παρουσιάστηκε μία ακόμη μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία, στην οποία αποκαλύφθηκε μια “πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα”, οι αποκαλούμενοι “Φρουροί της Θράκης”, που δρουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα και μάλιστα έχουν κατορθώσει το τελευταίο διάστημα να “συλλάβουν 62 μετανάστες από την Παλαιστίνη και την Υεμένη την ώρα που περνούσαν τον ποταμό Έβρο, επαναπροωθώντας τους στην Τουρκία”.

Με ένα τηλεοπτικό “ρεπορτάζ” ντυμένο με εικόνες όχι από τη δράση των υποτιθέμενων “Φρουρών της Θράκης” αλλά με πλάνα από τη διακλαδική άσκηση «Παρμενίων 2018» και την κατάλληλη μουσική υπόκρουση, κλεμμένη θαρρείς από ταινία τρόμου, επιχειρήθηκε για μια ακόμη φορά να καλλιεργηθεί ένα κλίμα φόβου και ανασφάλειας για την ανεξέλεγκτη εισβολή των “λάθρο”, την οποία φυσικά -αφού δεν τη σταματά η άχρηστη και επικίνδυνη αυτή κυβέρνηση- ανέλαβε να μπλοκάρει μια ομάδα ελληνόψυχων πατριωτών.

Ούτε για γέλια ούτε για κλάματα αυτού του είδους τα “ρεπορτάζ”, από επαγγελματίες μάλιστα δημοσιογράφους. Μόνο φόβο και ανησυχία προκαλεί ο επικίνδυνος αυτός κατήφορος ανθρώπων της ενημέρωσης, που με την ίδια ευκολία μπορούν να ανακαλύπτουν “συζύγους μάχιμων πιλότων” και να αντιγράφουν fake news από ύποπτες ιστοσελίδες του ακροδεξιού χώρου και να τις πουλούν ως ειδήσεις.

Ένας κατήφορος που δείχνει να μην έχει φρένο παρότι για το τελευταίο κρούσμα υπήρξε σχετική ερώτηση στη Βουλή από 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL