Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Παπατζήδες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παπατζήδες

Είναι προφανές ότι ο Κ. Μητσοτάκης είχε ενημερωθεί έγκαιρα για τη συμφωνία κυβέρνησης - Εκκλησίας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μάλιστα, προσπάθησε και να τη ματαιώσει ζητώντας από τον αρχιεπίσκοπο να μην είναι συναινετικός απέναντι στην παρούσα κυβέρνηση. Η Ν.Δ. φυσικά το διαψεύδει. Όπως διέψευσε αυτά που είχε ζητήσει από τον Ζάεφ για το μακεδονικό και αυτά που είχε ζητήσει από τη Μέρκελ για τις περικοπές των συντάξεων.

Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι η αρχική ανακοίνωση της Ν.Δ., μετά τις δηλώσεις Τσίπρα - Ιερώνυμου, ήταν εξαιρετικά επιθετική απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά κρατούσε τις ισορροπίες απέναντι στον αρχιεπίσκοπο και μιλούσε υπέρ της ρύθμισης για την εκκλησιαστική περιουσία. Όταν όμως είδαν ότι στο εσωτερικό της Εκκλησίας υπάρχουν αντιδράσεις για τη συμφωνία, το πήραν αλλιώς. Μίλησαν για “προσωπική συναλλαγή”, χαιρέτισαν την “κατάρρευσή” της συμφωνίας που είχαν χαρακτηρίσει θετική, στοχοποίησαν πολιτικά τον Ιερώνυμο και τον χτύπησαν από όποια μεριά μπορούσαν.

Για να δικαιολογήσουν μάλιστα τη μεταστροφή τους, είπαν ότι η αρχική ανακοίνωση “ήταν ειρωνική” -άρα είμαστε χαζοί που δεν το καταλάβαμε-, αλλά και ότι όταν γράφτηκε “δεν υπήρχε πλήρης εικόνα” -επομένως είναι χαζοί οι ίδιοι. Γενικώς οτιδήποτε, αρκεί να μην πάει η κουβέντα σε αυτό που πραγματικά συμβαίνει: ότι η Ν.Δ., αφού έχει υποστεί ήττες σε όλα τα μέτωπα, προσπαθεί να επιστρατεύσει το αντιδραστικότερο κομμάτι της Ιεραρχίας σε πόλεμο εναντίον της κυβέρνησης. Και αν ο αρχιεπίσκοπος δεν είναι αυτής της λογικής, τόσο το χειρότερο για τον αρχιεπίσκοπο.

Είναι αυτό κόμμα αρχών που θέλει να γίνει κυβέρνηση σε ευρωπαϊκή χώρα;

Ένα μάτσο πολτικοί τζογαδόροι είναι. Η αλλιώς παπατζήδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL