Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Απέφυγε να διαχωρίσει τη θέση της από τη στρατηγική μετεκλογικών συνεργασιών της Ν.Δ. / Επιχείρησε να εμφανιστεί διμέτωπη η Φ. Γεννηματά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απέφυγε να διαχωρίσει τη θέση της από τη στρατηγική μετεκλογικών συνεργασιών της Ν.Δ. / Επιχείρησε να εμφανιστεί διμέτωπη η Φ. Γεννηματά

Με τον “διμέτωπο” κατά ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., το οποίο είναι σαφές ότι εσχάτως εσπευσμένα προσπαθεί να επαναφέρει, χωρίς ωστόσο ούτε και τώρα να απορρίπτει ενδεχόμενο μονομερούς συνεργασίας με το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη, προσήλθε στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση η Φ. Γεννηματά.

Η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. έκανε ζήτημα το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός απάντησε στον πρόεδρο της Ν.Δ. και έτσι “έχασε” η ίδια τη σειρά της, για να καταλήξει στη “γραμμή” της ότι και αυτό το δήθεν τέχνασμα έγινε για να παρουσιαστεί μια “σικέ μονομαχία” μεταξύ των δύο.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “οι θεσμοί μπαίνουν στο ζύγι των κομματικών σκοπιμοτήτων” και πως “με ευθύνη της κυβέρνησης αυτή η κορυφαία διαδικασία κινδυνεύει να εκφυλιστεί”. Ισχυρίστηκε επιπλέον ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί το σύνταγμα “για πολιτική σκοπιμότητα” και πως δεν ενδιαφέρεται για την αναθεώρησή του, “αλλά για τη διαχείριση της επερχόμενης ήττας”.

Από την άλλη είπε στον Κυρ. Μητσοτάκη ότι “συναγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ σε λαϊκισμό” και τον επέκρινε ότι δεν απάντησε στις προτάσεις που ανακοίνωσε τον περασμένο Μάρτιο, ενώ τώρα δείχνει συγκαταβατικός.

Ακόμα κι όταν προκλήθηκε από τον Αλ. Τσίπρα να διαχωρίσει τη θέση της από τη Ν.Δ. αναφορικά με τη στρατηγική των μετεκλογικών συνεργασιών, δεν το έκανε. Αντίθετα, μιλώντας για το παρόν, είπε ότι “εμείς δεν έχουμε καμία συνεργασία με τον κ. Μητσοτάκη, εσείς κοιτάξτε δίπλα σας στα υπουργικά έδρανα” και ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. έχει αυτόνομη πορεία.

Απέφυγε επίσης την προτροπή - πρόκληση του πρωθυπουργού να απευθύνει μια “συγγνώμη” για τα σκάνδαλα του παρελθόντος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για το γεγονός ότι, ενώ είχαν τη δυνατότητα, δεν είχαν ψηφίσει την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών με τη Ν.Δ.

Αντί αυτών, η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. υποστήριξε πλήρως και ως καλώς καμωμένα όλα τα πεπραγμένα του κόμματός της λέγοντας ότι διώχθηκαν από το κόμμα όσοι είχαν υπόνοιες εις βάρος του και ότι τα “εργαλεία” για τη διερεύνηση των υποθέσεων τα παρείχε νομοθετικά το ΠΑΣΟΚ.

Ως προς τη συνταγματική αναθεώρηση, είπε ότι “δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή” ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στη Ν.Δ. Για πρώτη φορά εδώ και δύο εβδομάδες αφότου άνοιξε η σχετική συζήτηση, είπε ότι πως “παραμένουμε διαχρονικά υπέρ των διακριτών ρόλων κράτους - Εκκλησίας, με θάρρος και ειλικρίνεια και πλήρη διαφάνεια στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας”. Δήλωσε υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16.

Ν. ΛΙΟΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL