Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Επίθεση στην κυβέρνηση / "Στοχοποίηση" Σημίτη είδε ο Θεοδωράκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επίθεση στην κυβέρνηση / "Στοχοποίηση" Σημίτη είδε ο Θεοδωράκης

Για “στοχοποίηση” του Κ. Σημίτη από την κυβέρνηση μίλησε και ο Στ. Θεοδωράκης, ο οποίος -υπενθυμίζεται - ήταν εκείνος που, με αφορμή την προφυλάκιση Παπαντωνίου, πρώτος επισήμανε την αναγκαιότητα να τοποθετηθεί ο πρώην πρωθυπουργός για το τι συνέβαινε στην κυβέρνησή του. Αυτή τη φορά επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι “το δόγμα Πολάκη -που στήριξε και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας- είναι δείγμα ολοκληρωτικής λογικής. Εκτός αν όλα γίνονται για τα πρωτοσέλιδα και για να τροφοδοτηθεί η αγοραία ανθρωποφαγία”.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις του Ποταμιού για τη συνταγματική αναθεώρηση τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, μιλώντας για κατάργηση των ειδικών προβλέψεων παραγραφής, ώστε να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες παραγραφής για υπουργούς και πολίτες. Επιπλέον, συμφωνεί με την εποικοδομητική ψήφο δυσπιστίας. Είπε ότι η συνταγματική αναθεώρηση πρέπει να εξυπηρετήσει τους στόχους, μεταξύ άλλων, της εξάλειψης της σκανδαλώδους ατιμωρησίας πολιτικών, της ενίσχυσης της πλήρους διάκρισης των εξουσιών, της εξασφάλισης της πολιτικής σταθερότητας. “Να βάλουμε θητείες και στους εκλεγμένους - 12 συνεχή χρόνια είναι αρκετά. Για δημάρχους και βουλευτές".

Επικέντρωσε δε στη θέση του για αναθεώρηση του άρθρου 16, διαφωνώντας πλήρως με το σκεπτικό της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε για “ιδεολογική τύφλωση”. Ακόμη μίλησε για λελογισμένη ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του ΠτΔ, να έχει τη δυνατότητα να συγκαλεί με πρωτοβουλία του το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, να ορίζει τους προέδρους των ανεξάρτητων αρχών από κατάλογο που προτείνει η Βουλή, να επιλέγει την ηγεσία της Δικαιοσύνης από τους καταλόγους που θα συντάσσουν οι ολομέλειες των ανωτάτων δικαστηρίων, να αποσυνδεθεί η διάλυση της Βουλής από την προεδρική εκλογή. Για τις σχέσεις Εκκλησίας και κράτους, ανέφερε ότι “αναγνωρίζουμε την ιστορική συμβολή της Ορθοδοξίας, αλλά το κράτος πρέπει να είναι θρησκευτικά ουδέτερο. Διασφαλίζουμε πλήρως τη θρησκευτική ελευθερία, αλλά η εκπαίδευση στα σχολεία μας δεν είναι υπόθεση των μητροπολιτών”, είπε.

Ν. ΛΙΟΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL