Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πανικός Ν.Δ. - ΚΙΝΑΛ για τη μη περικοπή των συντάξεων (Video)

Δεν κρύβεται ο πανικός της αντιπολίτευσης για την διαβλεπόμενη μη περικοπή των συντάξεων. Από τη μία επιχειρούν να το πιστωθούν ως δική τους νίκη παρά τον αγώνα εδώ και μηνών της κυβέρνησης για το θέμα της μη περικοπής αλλά και τα δημοσιονομικά αποτελέσματα που το επιτρέπουν.

Όλοι θυμόμαστε την επίθεση που είχε δεχθεί πριν λίγους μήνες ο Πιερ Μοσκοβισί που μέχρι και συριζαίο τον έλεγαν όταν είχε αφήσει το θέμα ανοικτό για τη μη περικοπή και του είχε επιτεθεί ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης μέσα στη Βουλή.

Σήμερα η αντιπολίτευση επιχείρησε να το προσμετρήσει ως δική της νίκη. Πόση υποκρισία από αυτούς που ψήφισαν 12 μειώσεις στις συντάξεις και φτωχοποίησαν τους συνταξιούχους μέσα σε ένα χρόνο. Οι ίδιοι σήμερα βγαίνουν στα κανάλια και παρουσιάζονται ως "προστάτες" τους και ότι δήθεν η κυβέρνηση υποχώρησε στην δική τους πίεση για μη περικοπή. Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκαν οι παρεμβάσεις των στελεχών τους σε ΑΝΤ1 και ΣΚΑΙ. 

Χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Β. Κεγκέρογλου δήλωνε: "Ανεξάρτητα από την άποψη δανειστών ή και ΔΝΤ, η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Δεν θα κοπούν οι συντάξεις. Γιατί ήταν σύσσωμη η αντιπολίτευση ενάντια και πάμε για εκλογές. Δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά". 

Προσπάθεια φίμωσης δημοσιογράφου που εξέφρασε αντίθετη άποψη

Μάλιστα όταν δημοσιογράφος στο ΣΚΑΙ διατύπωσε την άποψή ότι είναι "επιτυχία της κυβέρνησης" η μη περικοπή των συντάξεων και τα αντίμετρα που θα ψηφιστούν, ωστόσο "δεν συμφωνούν όλοι". Αντιπολίτευση και αντιπολιτευτικός τύπος λειτουργούν παρασκηνιακά για να δημιουργήσουν προβλήματα στο εσωτερικό της Γερμανίας και τελικά να περικοπούν οι συντάξεις... αποκαλύφθηκε ο πανικός τους σε όλη του τη διάσταση.  

"Από κάποιους στο εσωτερικό υπάρχει πολύ υποκρισία. Δεν τα βγάζουν οι Ευρωπαίοι αλλά εκπέμπονται από το εσωτερικό" τόλμησε να πει  δημοσιογράφος για τον αντιπολιτευτικό τύπο."Κάποιοι μέσα στη χώρα παίζουν με τη φωτιά, προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στο εσωτερικό της Γερμανίας" υποστήριξε. Αυτό ήταν αρκετό για να επιφέρει την έκρηξη του Β. Κεγκέρογλου που από πριν τον διέκοπτε για να μην ολοκληρώσει τη φράση του καθώς και του κ. Σταμάτη που σήμερα έσκιζαν τα ιμμάτια τους υπέρ της μη περικοπής των συντάξεων... 

Και τι δεν άκουσε μετά... τι "κασέτα του Μαξίμου", "από που βγήκαν τα πλεονάσματα", "τι ρεπορτάζ δεν κάνετε; την τροπολογία της Ν.Δ. δεν την είδατε", "είναι δικές σας απόψεις αυτές" τον κατήγγειλε ο κ. Σταμάτης για την άποψη που τόλμησε να εκφράσει.

Την ίδια ώρα ο ΣΚΑΙ εμμένει πεισματικά να βλέπει "νέες περικοπές στις συντάξεις"...

Κατ. Μπρέγιαννη

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΑΜΚΑ μόνο για Έλληνες

Δεν είχαν πει φυσικά πριν τις εκλογές ότι θα καταργήσουν τον ΑΜΚΑ για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο. Πρώτον, για να μην αποξενωθούν από μια ομάδα φιλελεύθερων ψηφοφόρων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο