Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Σιγά που θα αφήσει η Ν.Δ. τέτοιο δήμαρχο να πάει χαμένος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σιγά που θα αφήσει η Ν.Δ. τέτοιο δήμαρχο να πάει χαμένος

Σε άλλες εποχές μπορεί και όντως να τον ξέκοβαν και να του έκοβαν και την καλημέρα. Μια άλλη Νέα Δημοκρατία μπορεί και να τον πέταγε οριστικά και αμετάκλητα από τη "γαλάζια πολυκατοικία". Η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη, όμως, δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να αφήσει τέτοιο ακροδεξιό κελεπούρι να πάει χαμένο παρά τη για τα μάτια της Ισραηλιτικής Κοινότητας διαγραφή.

Σιγά που η Νέα Δημοκρατία του Βορίδη και του Γεωργιάδη θα άφηνε να πάει χαμένος τέτοιος δήμαρχος επειδή ξεχάστηκε και έμπλεξε το Ισραήλ όταν βγήκε να καταχεριάσει τον “σιωνιστή” Γιάννη Μπουτάρη. Γιατί, όσο κι αν ψάξουν, δεν πρόκειται άλλον τέτοιον να βρουν κι όταν ο Μάκης Βορίδης έλεγε τις προάλλες ότι “το Άργος έχει δήμαρχο, τον Δημήτρη τον Καμπόσο” ήταν η απόλυτη επιβράβευση του ακροδεξιού παροξυσμού που έχει βρει την έδρα του στην καρδιά του αργολικού κάμπου.

Αλήθεια, πού θα βρουν άλλο δήμαρχο σαν τον Καμπόσο; Πού θα βρουν άλλον αυτοδιοικητικό να εκτιμήσει όπως ο δήμαρχος Άργους τον “πατριωτισμό” και τον “ηρωισμό” του Κ. Κατσίφα; Πουθενά, γιατί μόνο ο Δημήτρης Καμπόσος είχε το θάρρος να βγει και να ανακοινώσει ότι θα δοθεί το όνομα του Κωνσταντίνου Κατσίφα σε δρόμο του Άργους, στο νότιο τμήμα της πόλης, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί και προτομή του Βορειοηπειρώτη εθνικιστή γιατί “είναι ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η σύγχρονη Ιστορία μας”.

Έπειτα και από αυτή την “ιστορική παρέμβαση” Καμπόσου, αμφιβάλει κανείς για το αν η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να αφήσει τέτοια προσωπικότητα, όπως αυτή του δημάρχου Άργους, να πάει χαμένη; Γνωστός για τα αντικομμουνιστικά του κηρύγματα, τις ξενοφοβικές σε βαθμό ρατσισμού αντιλήψεις του για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις επικίνδυνες απόψεις του για την επταετία των συνταγματαρχών, φυσικό ήταν να τυγχάνει της απολύτου εμπιστοσύνης και της πολιτικής κάλυψης του Μάκη Βορίδη.

Μετά λοιπόν και την πρόσφατη απόφαση Καμπόσου περί αναγόρευσης του Κ. Κατσίφα σε “επίτιμο ήρωα” της πόλης του Άργους, ένας λόγος παραπάνω να στηριχτεί η περίπτωσή του από τους σκληρούς της Ν.Δ. που έχουν αναλάβει την εργολαβική υποστήριξη όλων των ανά την επικράτεια ακραίων και εθνικιστικών φωνών που έρχονται και σιγοντάρουν την ολοένα και πιο εμφατική στροφή του κόμματος προς την Ακροδεξιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL