Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Νίκος Παππάς: / Νίκος Παππάς: Η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν θα ξαναγίνει παρίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Παππάς: / Νίκος Παππάς: Η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν θα ξαναγίνει παρίας

Την επόμενη ημέρα που η ΕΡΤ έφτασε το 1.000.000 τηλεθεατές, οι υμνητές του "μαύρου" ήπιαν το αμίλητο νερό για τις τηλεοπτικές άδειες και ξαναχτύπησαν στη Βουλή ανοίγοντας τον δρόμο για κλείσιμο της ΕΡΤ αν γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ.! "Συγκρούονται δύο λογικές. Από τη μία ασυδοσία για τους ιδιώτες και μαύρο για τη δημόσια τηλεόραση και από την άλλη η λογική της ανάπτυξης του δημόσια φορέα" τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

"Ό,τι δεν λύνεται κόβεται" είπε χαρακτηριστικά η εισηγήτρια της Ν.Δ. Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου! Και αμέσως μετά ο Μάκης Βορίδης έδειξε πόσο πιστεύει και σήμερα η Ν.Δ. στο "μαύρο", λέγοντας ότι το "μαύρο" ήταν "μυθοπλασία" και "προπαγανδιστική τεχνική" του ΣΥΡΙΖΑ.

"Δεν έχετε μετανιώσει για τίποτα" συμπέρανε ευλόγως ο Ν. Παππάς, αντιπαραβάλλοντας την αντίληψη της Ν.Δ. για το κλείσιμο της ΕΡΤ με την κυβερνητική πολιτική "ό,τι κόβετε εμείς θα το ξαναστήνουμε από την αρχή".

Λ. Κρέτσος: Είστε αδιόρθωτοι. Έχετε θέμα με το "μαύρο"

"Είστε πραγματικά αδιόρθωτοι. Έχετε ένα θέμα με το "μαύρο". Να την προσέξετε αυτή την εμμονή σας. Θέλετε να πλήξετε την εικόνα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Παλιά σας τέχνη κόσκινο" υπογράμμισε και ο υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος είχε αντιπαράθεση με τη βουλευτή της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη, που φώναζε "δεν θα μιλάτε έτσι". "Υποδείξεις θα μας κάνετε, κυρία Βούλτεψη, που θα μας πείτε ότι δεν θα μιλάμε έτσι; Εσείς που 'ξεχάσατε' να υπογράψετε το τέλος συχνοτήτων 40 εκατ. ευρώ;" της απάντησε ο Λ. Κρέτσος.

Βιώσιμη

Ο Ν. Παππάς τόνισε ότι "μόλις την Κυριακή τους ποδοσφαιρικούς αγώνες του είδαν πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι. Τι θα πείτε σε αυτούς; Τέλος; Θα πάει 1,5 ευρώ το τέλος κι ας πάνε να αγοράσουν συνδρομητική". Ο υπουργός ανέφερε ότι "τα αθλητικά της ΕΡΤ είναι στα 30άρια, οι ενημερωτικές εκπομπές της χτυπάνε 20άρια".

"Ειλικρινά, αναρωτιέμαι ώρες - ώρες σε ποιον απευθύνεστε, ποιος σας πιστεύει. Ποιος από τους 1.000.000 που έβλεπαν την Κυριακή την ΕΡΤ; Έχετε σοβαρό πρόβλημα χρονισμού. Επιλέξατε να κλιμακώσετε την επίθεση στην κυβέρνηση για την ΕΡΤ τώρα που πάει όλο και καλύτερα. Με 15% έκλεισε η ΕΡΤ, βυθίστηκε στο 6% και τώρα πάει στο 9%" τόνισε.

"Η ΕΡΤ είναι στην καλύτερή της φάση από την ώρα που άνοιξε. Όταν την ανοίξαμε, μας λέγατε ότι δεν θα είναι βιώσιμη. Τώρα πλέον είναι, και γιατί βγήκαμε από τα Μνημόνια. Μπορεί να πάρει και πρόγραμμα και να στηρίξει τον αθλητισμό" υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι "η ΕΡΤ ανταποκρίνεται στον ξεχωριστό κοινωνικό της ρόλο στηρίζοντας αθλήματα τα πρωταθλήματα των οποίων δεν θα ξεκίναγαν χωρίς την ΕΡΤ".

Κόμμα της διάψευσης η Ν.Δ.

"Η Ν.Δ. ζει στον αστερισμό της διάψευσης", καθώς θεωρεί πως "δεν έχουμε βγει από τα Μνημόνια, ότι την ΕΡΤ δεν τη βλέπει κανείς" επισήμανε ο Ν. Παππάς, συστήνοντας στη Ν.Δ. "να κάνετε το όνομά σας από Νέα Δημοκρατία Νέα Διάψευση". "Θυμάστε τι λέγατε για τις τηλεοπτικές άδειες; Ότι δεν χρειάζονται άδειες. Φέραμε τον νόμο που λέει ότι το ΕΣΡ θα κάνει την αδειοδότηση, δεν συμβάλατε στον σχηματισμό του ΕΣΡ. Εμείς κάναμε αυτό που δεν κάνατε εσείς ποτέ. Εσείς τι κάνατε τριάντα χρόνια που το ΣτΕ έλεγε ότι έπρεπε να υπάρξουν άδειες; Τίποτα δεν κάνατε" υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και πρόσθεσε: "Θέλετε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση παρία και ασύδοτα ιδιωτικά κανάλια. Από αυτή την πραγματικότητα απέχουμε πολύ".

Μικρότερο κόστος έως και 40%

Αναλυτικά στοιχεία έδωσε ο Λ. Κρέτσος, σημειώνοντας ότι "όλες οι αποφάσεις στο φως και στην ιστοσελίδα της εταιρείας και στη Διαύγεια". Ο υφυπουργός ανέφερε ότι στην ΕΡΤ εργάζονται 2.130 άτομα, ότι το κόστος στις μεικτές παραγωγές είναι 42% μικρότερο ανά λεπτό και το κόστος των ενημερωτικών εκπομπών είναι μειωμένο κατά 20% - 40%, ενώ υπάρχουν επιτροπές κόστους και προγράμματος που ελέγχουν και προτείνουν, όπως και επιτροπή ενημέρωσης.

"Προφανώς η ΕΡΤ πρέπει να γίνει καλύτερη, αλλά εσείς έρχεστε εδώ να λιθοβολήσετε και θέλετε να την κάνετε ξανά έναν κομπάρσο του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου" τόνισε ο Λ. Κρέτσος και κατέληξε: "Η ΕΡΤ είναι περιουσία του ελληνικού λαού και μην κάνετε όνειρα ότι θα ξανακλείσει".

"Η ΕΡΤ ανοίγει τον δρόμο του μέλλοντος. Είναι το ένα και μοναδικό κανάλι που έχει υπηρεσίες υβριδικής τηλεόρασης και τώρα 250.000 άτομα τις χρησιμοποιούν" επισήμανε ο Ν. Παππάς και πρόσθεσε ότι το site της ΕΡΤ έχει πάνω από 2.000.000 μοναδικούς επισκέπτες κάθε μήνα.

Ενοχλημένος από την επισήμανση για την αύξηση της τηλεθέασης της ΕΡΤ εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, φωνάζοντας ότι "δεν σας ρωτήσαμε γι’ αυτό". Έκανε λόγο για "οπερετική κυβέρνηση", υποστηρίζοντας πως τα κρατικά ΜΜΕ "έχουν μετατραπεί σε πομπούς παραπληροφόρησης και παραενημέρωσης". "Κυβερνήσατε, διοικήσατε, αποτύχατε" ήταν το συμπέρασμα του Α. Λοβέρδου.

"Εγώ διαμαρτυρόμενος επί Σαμαροβενιζελοκουβέληδων δεν είδα κανένα απόλυτο "μαύρο". Είδα δυο - τρεις μέρες" ήταν αυτό που θυμήθηκε ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός.

Επίθεση στον δημοσιογράφο Σωτήρη Καψώχα έκανε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας, κάνοντας τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής να σχολιάσει: "Ν.Δ. εναντίον Καψώχα. Αυτό τον τίτλο θα έβαζα σήμερα". Και ο Μ. Βορίδης εστίασε την κριτική του στην ΠΟΣΠΕΡΤ και στον πρόεδρό της Παναγιώτη Καλφαγιάννη.

Αντιπαράθεση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. Νίκο Δένδια είχε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, επισημαίνοντας ότι είναι εντελώς ακατάλληλος να ασκεί κριτική, καθώς είναι εκείνος που διέταξε τα ΜΑΤ να μπουν στην ΕΡΤ και να κατεβάσουν τους πομπούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL