Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Το μαρτύριο της σταγόνας. Υπόσχεση ή απειλή;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το μαρτύριο της σταγόνας. Υπόσχεση ή απειλή;

«Εδώ και δυο χρόνια, τα κόμματα της αντιπολίτευσης μας λένε ότι όχι μόνο δεν θα βγούμε από τα Μνημόνια αλλά ότι υπογράψαμε και τέταρτο και συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο... Θα τους φέρουμε, λοιπόν, να ψηφίσουν τα μέτρα του 'τέταρτου Μνημονίου' που μας λένε ότι υπογράψαμε, ένα-ένα. Σαν το μαρτύριο της σταγόνας. Και με ονομαστικές ψηφοφορίες μάλιστα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι θα πρέπει να αναρωτιούνται αν αυτό που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός είναι υπόσχεση ή απειλή.

Γιατί μπορεί στα αυτιά της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, που βίωσαν με τον πιο σκληρό τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική της λιτότητας, να ηχεί σαν υπόσχεση αποκατάστασης των αδικιών, σε κάποια άλλα αυτιά όμως μόνο ως απειλή ηχεί η τακτική της “σταγόνας”. Και μιλάμε για τα αυτιά που για μια πενταετία έμειναν κλειστά και σφραγισμένα στις κραυγές της κοινωνίας, της νεολαίας, των συνταξιούχων και του κόσμου της εργασίας που συστηματικά υποτιμήθηκαν, υποβιβάστηκαν και υπονομεύθηκαν στο όνομα μιας στρεβλής και άδικης “εξυγίανσης” με χαμένους αλλά και κερδισμένους.

Είναι απειλή αυτό που υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, για τους υπέρμαχους της εργασιακής ζούγκλας και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους. Είναι απειλή για τα τρωκτικά εκείνης της εξουσίας που από τη μία έκοβε και έραβε τους κανόνες τής δήθεν ελεύθερης αγοράς στα μέτρα συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων και από την άλλη συντηρούσε τις φίλιες προς αυτήν δυνάμεις με θαλασσοδάνεια και δανεικά κι αγύριστα.

Σε όλους αυτούς που με περισσή προθυμία και με πλήθος αντικοινωνικών “επιχειρημάτων” στην ατζέντα τους ύψωναν το χέρι καταφατικά σε περικοπές και χαράτσια αφορά το “μαρτύριο της σταγόνας” που έρχεται. Σε όλους αυτούς που δυσκολεύτηκαν να πουν “ναι” στο κοινωνικό μέρισμα και έχασαν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους στη σκέψη και μόνο της μη περικοπής των συντάξεων θα είναι αφιερωμένες πολλές από τις ψηφοφορίες -και μάλιστα ονομαστικές- που προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Σε όλους αυτούς που κάποτε αγωνιούσαν μη και τους κλέψει την αντικοινωνική δόξα των περικοπών και των απολύσεων η τρόικα θα είναι αφιερωμένο το μαρτύριο της σταγόνας που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Εδώ θα είμαστε λοιπόν να τους απολαύσουμε όταν θα πρέπει να τοποθετηθούν ενώπιον των πρώην θυμάτων τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL